İki yönde de elektrik üretir. Tedbir olarak fan'ın kablosunu anakarttan çıkartabilirsiniz. Bence takılı kalsa da bir şey olmaz.Arkadaşım "bilgisayar fanını ters yönde temizler isen -sağa dönüyor sola doğru temizlersen- elektrik üretir, laptop bozulur" dedi doğru mudur? Yoksa direkt temizleyeyim mi?
Nasıl yani hocam 2 yönde de elektrik üretir derken .İki yönde de elektrik üretir. Tedbir olarak fan'ın kablosunu anakarttan çıkartabilirsiniz. Bence takılı kalsa da bir şey olmaz.
Fan ters yönde dönerse de elektrik üretir, normalde döndüğü yönde de elektrik üretir.Nasıl yani hocam 2 yönde de elektrik üretir derken .
Hocam ben anlamam fizikten felan. Rica etsem hangi yönde temizleceğimi söyler misin?Fan ters yönde dönerse de elektrik üretir, normalde döndüğü yönde de elektrik üretir.
Alternatif akımı bilmiyorum ama düz DC akımda iki yönde de üretir elektrik. Fizik uzmanıyım hep derslerde çalışmadan 90-100 alıyordum. Yani eminim iki yöndede elektrik üretir. Bir sürü oyuncak arabalardan söktüğüm motorlarla deneme yapmışlığım var.
Garanti olsun bilgisayarıma bir şey olmasın dersen, fanın kablosunu anakarttan çıkar sonra istediğin yönde temizle.Hocam ben anlamam fizikten felan. Rica etsem hangi yönde temizleceğimi söyler misin?
Anladım hocam sağolun.Garanti olsun bilgisayarıma bir şey olmasın dersen, fanın kablosunu anakarttan çıkar sonra istediğin yönde temizle.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.