Bilgisayar farklı mavi ekran hataları veriyor

Yiğit eren çam

Hectopat
Katılım
25 Nisan 2018
Mesajlar
3
Günde en az 2 kere mavi ekran veriyor. Farklı hata kodlarında mavi ekran alıyorum. Bütün donanımları söküp temizleyip geri taktım düzelmedi. Windows'um SSD'ye kurulu. SSD'ye Secure Erase yapıp tekrardan Windows yükledim fakat hala aynı sorunu yaşıyorum. Lütfen yardım edin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam seninkine benzer bir sorunun ben de yaşıyordum. Ekran kartının driverını en son sürüme güncelledim, BIOS'u da en son sürüme güncelledim. Bu arada BIOS güncellemesi yapacaksanız anakartın Türkiye sitesinden değil global sitesinden yapın. Bazen Türkiye sitesinde en son sürüm olmayabiliyor. Son olarak da RAM 2933 frekansta çalısıyordu onu 2133'e düşürdüm. Bunları yaptığımdan beri bir kere bile, ne mavi ekran sorunu ne de kapanma sorunu yaşadım. Tam çözüme sebep olan hangisidir bilemem ama üçünü birden yapmanın faydası var diye düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam seninkine benzer bir sorunun ben de yaşıyordum. Ekran kartının driverını en son sürüme güncelledim, BİOS u da en son sürüme güncelledim. bu arada BİOS güncellemesi yapacaksanız anakartın türkiye sitesinden değil global sitesinden yapın. Bazen türkiye sitesinde en son sürüm olmayabiliyor. Son olarak da ram 2933 frekansta çalısıyordu onu 2133e düşürdüm. Bunları yaptığımdan beri bir kere bile, ne mavi ekran sorunu ne de kapanma sorunu yaşadım. Tam çözüme sebep olan hangisidir bilemem ama üçünü birden yapmanın faydası var diye düşünüyorum.
Birde mavi ekran alınca yüzde barı hiç yüklenmiyor bilgisayarın power tuşundan kapatıp tekrardan açıyorum.
 
 
Cevabı buraya yazdığım için kusura bakma ama Benim hatam'a artık neden cevap vermiyorsunuz :D
 
Bildirim gelmedi. Hangi konu ?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı