Bilgisayar flash belleği görmüyor

Hocam ben kafası bozuk bir HDD'yi formatlayarak kurtarmıştım ve hala masamda duruyor kullanıyorum ancak içinden veri kurtarma işi çok sıkıntılı mümkün olacağını zannetmiyorum ama arkadaş denesin bir program yardımı ile.

Tabii ki kurtarmayı denemeli! Eh biz kafası bozuk HDD'yi rakı sofrasında düzeltebiliriz pekala :), ihtimallerimiz;
- Kafa kirliliği, HDD'leri güvenli kaldırmadan veya ani enerji kayıpları sebebiyle kayganlaştırıcının birikmesi sebebiyle olur, kurtarılabilir.
- Pre-AMP çipi bozuksa aynı marka model bir HDD'nin kartıyla kurtarılır.
- Süspansiyon kolu (suspension ARM) düşme, darbe sebepli disk yüzeylerini çizmişse, oluşan fiziki hasarlar "bad sector" olacağı için o kısma düşen veriler kurtarılamaz, HDD bad sector kısmı ayrı bir harfe atanarak kullanılabilir, güvenilir değildir.
- Kafa sıkışması (head jam) disk yüzeyindeki kayganlaştırıcının birikmesinden veya üretim hatası sebebiyle denk gelebilir, kurtarılma ihtimali vardır, disk yüzeyi zarar görmemişse de HDD'nin ömrü kısalmıştır.
- Kafa park sorunu (head park trap) tam formatlama ile çözülebilir, kurtarma mümkün olmayabilir, dosya kurtarma mümkün olmayabilir.
- Kafa yapışması (stiction - static friction) kurtarılabilir.

Her durumda, bilgi kurtarıldıktan sonra HDD tam biçimlendirilmeli (Full format) ve yeni bir HDD alıp, diğerini geçici yedek olarak kullanmak ileride çıkabilecek sorunlara karşı tek önemdir.

yaz ayındayız ve çok sıcak, kafa arızası sırasında program ile kurtarırken motor ve okuma işleminden dolayı artacak ısı sebebiyle sorun çıkması ihtimali var. O yüzden kurtarma işleminde HDD'yi soğutabilen bir yüzey veya fan önünde bu işlemleri yapmak en doğrusu.
 
EaseUs kullanabilirsin içindekileri kurtarmak için

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada farklı bir program kullanmışlar istersen bunu da kullanabilirsin.
Teşekkür ederim. Fakat bir tane teknik servise verdim yapıp yapamayacaklarını kontrol edeceklerini söylediler 2-3 gün içerisinde. Cevaplarınız benim için çok değerli. Eğer yapamazlarsa ben deneyeceğim. Ürün 2-3 yıllık olduğu için ve faturasını bulamadığım için media markt gibi yerlere yaptıramıyorum. Üzücü kısmı bu oldu benim için.
Bu bir flash bellek değil - harici taşınabilir disk ve teknolojisi HDD; nasıl bir ses geldi, gelen ses "tık tık tık" şeklindeyse kafa okumasında problem vardır. O da hiç hoş bir durum değildir, programlarla kurtarmaya çalışırken HDD'nin bozulma ihtimali yüksektir.

Normal motor çalışma sesi geliyorsa ve elini üzerine koyduğunda dönme/titreşim hissediyorsan önce kabloyu değiştirebilirsin.

Bu durum olmadan önce hiç yere düştü mü? Düştüyse bu büyük problem olabilir demektir.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Yani çok elimde tutmamaya çalıştım fakat. HDD'yi kasaya taktığımda 2-3 saniyeliğine "dıt-dıt" diye ses geliyordu ve cihaz bilgisayarımda gözükmüyordu. Sadece Aygıt Yöneticisinde ve Aygıtlar ve yazıcılarında cihaz gözüküyordu. Kabloyu ben de düşündüm çünkü vaktinde cihazı oynattığımda HDD ile olan ilişkisini kesip tekrar bağlıyordu. Tek isteğim 5-10 dakikalığına bile gösterse yeter bana. Fakat gösterebileceği yere bile gelemedim çünkü cihazı göremiyorum. BIOS boot ekranında da gözükmüyordu taktığımda.
 

Geri
Yukarı