Bilgisayar flash bellekleri okumuyor

SwindlerAngel2

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımın USB'lerine klavye, fare tarzı normal cihazlar takınca sorun olmuyor çalışıyor fakat 10 tane USB bellek takarsam 5 tanesini görmüyor ve hepsi de çalışan bellek. Diğer 3 cihazla kontrol ettim çalışanlarda dosya atarken vb bir anda atmayı bırakıp devam etmiyor. Çalışmayanlar ise bazen sadece (e) olarak gözüküyor. Tıklayınca da Dosya Gezgini'ni çökertiyor. AMD chipset kurulumu vb her şeyi denedim ama nafile. Düzeltemiyorum.
(Bilinmeyen USB aygıtı aygıt tanımlayıcı isteği başarısız oldu kod 43)

Başta 3 farklı cihazda denediğini yazmışsın, ayrıca flash bellekler Windows Disk Yönetiminde sorun çıkarmış. Fiziksel bir hasar almadıklarına da eminsen USB'lerin bölümlendirmelerinde bir hata olduğu bariz.
Bu uygulamayı kurup disklere erişim sağlamayı dene. Yapabiliyorsan flash bellekleri komple biçimlendir ve FAT32 formatında sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Flash bellekler bozuk, bilgisayar değil. Neyi teknik servise götürecek hocam?

Flash belleklerin neredeyse hiçbirini okumadığını, okunanlarında bir süre sonra gidip geldiğini söylüyor, çalışan bellekler diyor. Eğer ki USB'lerin hepsi bozuksaki hepsi nasıl birden bozulsun hocam.

Mesaja göre konuşuyorum, verdiği uyarı bilinmeyen kod 43, USB sorunu ile olmaz diye biliyorum

Flash belleklerin neredeyse hiçbirini okumadığını, okunanlarında bir süre sonra gidip geldiğini söylüyor, çalışan bellekler diyor. Eğer ki USB'lerin hepsi bozuksaki hepsi nasıl birden bozulsun hocam.

Mesaja göre konuşuyorum, verdiği uyarı bilinmeyen kod 43, USB sorunu ile olmaz diye biliyorum
Diğer 3 cihazda da tüm flash belleklerde sorun yaşamış.

Ekran Görüntüsü 2025-06-26 12-19-16.png

kod 43'e baktım. Sorun USB'lerde gözüküyor.
@SwindlerAngel2 yazdığım şekilde denedin mi?

Son düzenleme:
Diğer 3 cihazda da tüm flash belleklerde sorun yaşamış.

Eki Görüntüle 2520908
Kod 43'e baktım. Sorun USB'lerde gözüküyor.
@SwindlerAngel2 yazdığım şekilde denedin mi?

USB'leri başka cihazlarda denedim hepsinde çalışıyor o cihazlardan FAT32 ile sıfırlayıp tekrar denedim ama nafile bilgisayar bir türlü USB flaşları düzgün görmüyor çok can sıkıcı olmaya başladı BIOS Update'den sonra da normalde Shift + enter yaparak kapatırdım bilgisayarı ki kulaklık ve farenin RGB'leri hızlı başlatma aktifken sönmüyordu şimdi Shift + enter da çalışmıyor iyice kafam karıştı.

USB'leri başka cihazlarda denedim hepsinde çalışıyor o cihazlardan FAT32 ile sıfırlayıp tekrar denedim ama nafile bilgisayar bir türlü USB flaşları düzgün görmüyor çok can sıkıcı olmaya başladı BIOS Update'den sonra da normalde Shift + enter yaparak kapatırdım bilgisayarı ki kulaklık ve farenin RGB'leri hızlı başlatma aktifken sönmüyordu şimdi Shift + enter da çalışmıyor iyice kafam karıştı.
Şu sorunu çözebilir:
Adım #1: Bilgisayarınızdan Aygıt Yöneticisi’ni açın.
Adım #2: Hata veren aygıtı bulun.
Adım #3: Aygıtın üzerinde sağa tıklayın ve Kaldır seçeneğine tıklayın.
Adım #4: İşlemi onaylayın.
Adım #5: Tekrar Aygıt Yöneticisi’ni açın.
Adım #6: Sağ üst köşedeki Donanım Değişikliklerini Tara butonuna tıklayın.
Adım #7: Aygıt otomatik olarak yeniden yüklenecek.
Adım #8: Bilgisayarı yeniden başlatın.
Adım #9: Aygıtı yeniden çalıştırarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Şu sorunu çözebilir:
Adım #1: Bilgisayarınızdan Aygıt Yöneticisi'ni açın.
Adım #2: Hata veren aygıtı bulun.
Adım #3: Aygıtın üzerinde sağa tıklayın ve kaldır seçeneğine tıklayın.
Adım #4: İşlemi onaylayın.
Adım #5: Tekrar Aygıt Yöneticisi'ni açın.
Adım #6: Sağ üst köşedeki donanım değişikliklerini tara butonuna tıklayın.
Adım #7: Aygıt otomatik olarak yeniden yüklenecek.
Adım #8: Bilgisayarı yeniden başlatın.
Adım #9: Aygıtı yeniden çalıştırarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Bu da işe yaramadı acaba.
(ACPI\VEN_AMDI&DEV_0204)
Bilinmeyen aygıt olarak gözüktüğü için olabilir mi chipsetle alakalıymış galiba.

(Güncelleme)
Chipset sürücülerini de indirdim ama gine çalışmıyor USB'ler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı