Çözüldü Bilgisayar format ekranında diskleri görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bilgisayarda H55M-S2 anakart var yani eski PC. Format ekranında diskleri görmüyor. Şu anki işletim sistemi Win 10. Win 8'e boot menüden geçmeye çalışınca böyle hata alıyorum, çözemedim. Öyle USB 3.0'dan 2.0'a takın sonra Rapid teknoloji sürücüsünü indirin diyorlar ama hiçbiri olmuyor. Bilenler yardımcı olabilir mi? Resim temsilidir.

1653831070507.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartta USB 3.0 portu olmadığından konunun USB 3.0 ile bir ilgisi yok.

USB belleğe Intel SATA Preinstall driver (For AHCI Mode) atıp kurlum ekranında onu seçmeyi deneyin:

Eğer bu sürüm olmazsa bulmanız gereken sürücü H55 yonga seti ile uyumlu olan Intel Rapid Storage Technology.

Sanırım o da PCH 5/6/7/8 sürücüsü oluyor.

USB belleğe Intel SATA Preinstall driver (For AHCI Mode) atıp kurlum ekranında onu seçmeyi deneyin:

Eğer bu sürüm olmazsa bulmanız gereken sürücü H55 yonga seti ile uyumlu olan Intel Rapid Storage Technology.

Son düzenleme:
Çözüm

Başka sorun daha çıktı duzeltirsem deneyeceğim, sağ olun.

Şimdi yapacaktımda attıgınız linkte bir sürü seçenek var hangisi acaba?

Maalesef Sürücüleri Kurulum Esnasında seçtiğimde uyum sağlamadılar.

İlk attığım linkte tek sürücü var. İçinde de klasöre çıkartınca INF dosyası var. Uyum sağlamadı ise SATA kontrolcünüzün donanım kimliği veya mevcut yüklü sürücü sürümünü paylaşın.

INF dosyasını seçtiğinize de eminisin zdeğil mi?

Direk Windows 7 çevirdim zaten eski idi. Sonradan disk hatası verdi 1. başlatma diskini CD-ROM, 2.yi HDD yaptım düzelttim. Şu an Windows 7 olarak kullanıyorum teşekkürler.

Tamamdır bir daha yine yeni OS kurmak isterseniz SATA sürücüsü kurarsınız.
Ki kurmak zorunda kalabilirsiniz Windows 7'den bir cacık olmayacağı için.

Aynen Dediğiniz Gibi INF dosyası uyum sağlamadı. SATA Sürücüsünün donanım kimliğinden uyumlu olan sürücüleri buldum ve yaptım. Başta gözükmedi sonra yeniden başlattıktan sonra Windows 7 Atarken Öyle Sürücüler gözükmeye başladı. Tekrar yardım ettiğiniz için teşekkürler :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı