Bilgisayar format yedikten sonra kasmaya başladı

skodakahmer

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarıma yeni anakart ve yeni RAM aldım. Anakart: Z-490-A Pro, RAM: Crucial 64 GB (2x32). FiveM'de gerçekçi pakette, 3060 ekran kartında ve 16 GB RAM'de arkadaşım 100 FPS falan alıyor; 50'ye falan o kadar düşmüyor. Ne yapmam gerek? Arada bilgisayar kasıyor falan, Discord donuyor, ekran donuyor. Format'tan sonra oldu bunlar.

Bilgisayarıma yeni anakart ve yeni RAM aldım. Anakart: Z-490-A Pro, RAM: Crucial 64 GB (2x32). FiveM'de gerçekçi pakette, 3060 ekran kartında ve 16 GB RAM'de arkadaşım 100 FPS falan alıyor; 50'ye falan o kadar düşmüyor. Ne yapmam gerek? Arada bilgisayar kasıyor falan, Discord donuyor, ekran donuyor. Format'tan sonra oldu bunlar.
Sürücüler güncel mi?

@skodakahmer
Sorunu çözmeye uğraşmak daha fazla zaman alabilir.
Diskteki verilerinizi kolayca taşıma imkanınız var ise tekrar format atmanız bence daha mantıklı ve garanti yöntem.
  • Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın.
  • Kurulum sonrası Windows tam olarak güncel hale gelene kadar hiçbir driver kurmayın. PC yi her gerektiğinde yeniden başlatıp güncelleme kontrolü yapın.
  • Windows tam güncel hale geldikten sonra Anakartın üretici sitesine girerek öncelikle güncel değil ise BIOS sürümünü güncelleyin ve üreticinin destek yazılımını yükleyip onun üzerinden de güncellemeleri kontrol edin.
  • Özellikle gerekmedikçe driverleri güncellemeyin. ( Bu benim tavsiye ve tercihim, çoğu kişi aksini söyleyebilir.)
  • Açıksa bitlocker'i kapatın.
  • Güle güle kullanın..

Aygıt Yöneticisi'nin ekran görüntüsünü çekip atar mısınız?

1756942943975.png

Pardon çok geç gördüm bildirim düşmemiş siteyede şimdi girdim.

BIOS sürümün nedir ?
Testleri yapıp sonuçları atın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı