Bilgisayar geç açılıyor

Erenergen

Megapat
Daha fazla  
Yeni sistem satın aldım fakat bilgisayar açılırken ekran geliyor, açılıyor, şifre yazıyorum hoş geldiniz diyor. 1 dk bekletiyor sonra açılıyor. Daha sonra görev çubuğu gelmesi 2 dakikayı buluyor. Ama Chrome falan tıkladığınızda açılıyor. Onlar ama görev çubuğu geç geliyor. Hoş geldiniz ekranında bekletiyor. Sorun ne olabilir acaba?

Yeni sistem satın aldım fakat bilgisayar açılırken ekran geliyor, açılıyor, şifre yazıyorum hoş geldiniz diyor. 1 dk bekletiyor sonra açılıyor. Daha sonra görev çubuğu gelmesi 2 dakikayı buluyor. Ama Chrome falan tıkladığınızda açılıyor. Onlar ama görev çubuğu geç geliyor. Hoş geldiniz ekranında bekletiyor. Sorun ne olabilir acaba?

Arama çubuğuna %temp% yazıp klasördeki dosyaları silmek biraz yardımcı olabilir belki. Ama sorun farklı bir şey gibi duruyor.

SSD kullandığınızı varsayarsak arkada aynı anda açılan çok fazla program olma ihtimali var mı?

Windows HDD de kuruluysa SSD al SSD'ye kur.

XMP'yi açarsan sorun çözülecektir muhtemelen.
Maalesef öylede denedim Expo açtım öyle denedim olmadı sonra biostan birkaç ayar yaptım öyle denedim gene aynı sonuç bir değişiklik olmadı fakat 1 kaç kez hızlı açılmıştı

Kaç GB RAM var PC'de.
32 gb ram vardı başka ram taktım 16 gb fakat ondada aynı sorun var

Gereksiz başlangıç öğelerini devre dışı bırak.
Hızlı başlatmayı aç önerilir seçeneğini devre dışı bırak.
Bilgisayarı yeniden başlat.
XMP'yi etkinleştir kesinlikle
RAM'in desteklediği maksimum hızda çalışmasını sağla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı