Bilgisayar güç tuşuna basıldığı zaman tepki vermiyor

Pooly

Femtopat
Katılım
8 Şubat 2023
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
RAM
HyperX 8 GB
SSD veya HDD modeli
250 GB SSD, 1 TB HDD
Ekran kartı
RX 570
Anakart
Gigabyte A320M-H
İşlemci
Ryzen 3 1200 AF
PC oyun oynarken kendi kendine kapandı, ondan sonra güç tuşuna basıyorum ama herhangi bir şey olmuyor. Ne bir ışık yanıyor, ne fan dönüyor.
Prizden çektim, arkadan güç tuşunu açıp kapattım. Yine de açılmıyor. USB yerine kulaklığımı taktığım zaman kulaklığın LED'leri yanıyor. BIOS pilini söküp taktım, RAM'i söktüm taktım, ekran kartını söküp taktım yine de etki etmedi. Anakart yanmış olabilir mi? Nasıl anlayabiliriz. Ayrıca statik elektrik falan filan diyorlar o iş nasıl oluyor?
İşlemciye gelen güç kablosunu da çıkarıp taktım ama anakarta gelen güç kablosunu çıkartamadım, kabloyu çok sıkı yapmışlar onu çıkartırsam geri takabilir miyim bilmiyorum ama elimde kalır diye pek ellemedim.

Not: Hard disk çıkarttım, bozuk olduğu için belki açılmasını engelliyordur diye etki etmedi. RAM slotunu değiştirdim. Ekran kartsız başlatmayı denedim.

Başka bir güç kaynağı bulup deneme şansım yok. Sorunun anakart mı? Yoksa güç kaynağında mı olduğunu anlamanın bir yolu yok mu?

USB yerine klavye ve mouse takıldığı zaman onlara güç geliyor, yani ışıkları yanıyor. Güç kaynağı bozuk olduğu zaman böyle bir şey mümkün olabilir mi? Ya da anakart?

Yaklaşık 12 saat güç kablosunu söktüm öylece bekledi, güç tuşuna saniyelerce basılı tuttum. Bu sürecin arkasından tekrar güç kablosunu takıp tuşa bastım ama değişen bir şey yok.
 
Mantığını hiç bilmiyorum ama eski pcde aynı sorun vardı ve işe yarıyordu bu yöntem. Güç kaynağını kapatıp pcnin açma tuşuyla güç kaynağının tuşunu aynı anda açmayı dener misin?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı