Çözüldü Bilgisayar güç tuşuna basınca tepki vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Hayırlı günler, daha 10 saat önce kullandığım bilgisayar şu anda tepki bile vermiyor. Acilen projelerimi yapmam gerek ama açamıyorum. Anakart ışıgı yanmıyor. Nasıl çözerim bunu?

Özellikler:
GTX 1660S
Ryzen 5 3500
16 GB DDR4
ASUS Prime B550ma Wi-Fi
Xigmatek xpower 650W
HyperX Fury 240GB SSD
Seagate 1TB HDD.

Çözüm
Arkadaşlar yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim problemi çözdüm: gece art arda elektrikler gidip geldiği için PCU yanmış, o yüzden garantiye gönderdim. İyi forumlar
Prizi kontrol ettiniz mi? Prizden güç kaynağına giden kablo takılı mı? Güç kaynağının tuşu açık durumda mı?
Evet prizi değiştirdim, kabloyu kontrol ettim, tuş da açık ama halen değişen yok ne yazık ki.

Kasanın güç tuşuna bağlı kablonun pinleri gevşemiş olabilir. PSU'nda sıkıntı olabilir.
Güç tuşunun pinlerine bakacağım şimdi ama PSU da ne tarz bir sıkıntı olabilir sizce? Çünkü pcyi zorlayacak bir şey yapmadım, belki havadan kaynaklıdır diyeceğim ama hava sıcak değil, uzun zamandır da kasanın içini açmıyorum yani bir şeylerini de kurcalamadım.

Evet prizi değiştirdim, kabloyu kontrol ettim, tuş da açık ama halen değişen yok ne yazık ki.

Güç tuşunun pinlerine bakacağım şimdi ama PSU da ne tarz bir sıkıntı olabilir sizce? Çünkü pcyi zorlayacak bir şey yapmadım, belki havadan kaynaklıdır diyeceğim ama hava sıcak değil, uzun zamandır da kasanın içini açmıyorum yani bir şeylerini de kurcalamadım.

Sistem kapalıyken de güç ışığı yanıyor muydu o anakartta?

Sistem kapalıyken de güç ışığı yanıyor muydu o anakartta?
Evet, pc kapalı olsa bile anakart da sarı ışık yanıyordu elektriğin geldiğini göstermek adına.

Sisteme elektrik gelmiyorsa güç kablosu bile bozulmuş olabilir. Başka uyumlu kablo varsa onu bir dene. Monitörlerin falan kabloları uyabiliyor. Kabloda sorun yoksa PSU'da sorun vardır.
Güç kablosunu değiştireyim, bakalım birde öyle deneyeyim.

PSU'da üretim hatası olabilir sonuçta kul yapısı. Anakart güç bağlantı kabloları tam takılımı kontrol et. Eğer psu güç kablosunda ve anakart güç bağlantı kablolarında sıkıntı yoksa ya anakart arızalı ya da psu yüksek ihtimalle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı