Bilgisayar gürül gürül ses çıkararak kendi kendine kapanıyor

Fanların yüksek devirde çalışmasından dolayı gürül gürül ses çıkardığını varsayarsak işlemcinizin ısı değerlerinden dolayı böyle bir şey yaşanıyor olabilir.
Stok Fanın işlemciye tam oturup oturmadığını kontrol edin.
 
Sorun güç kaynağını değiştirrsem düzelir mi acaba ? forumda aynı sorunu laptopta yaşayan birini gördüm onun sorunu güç kablosundaymış benimki de güç kaynağında olabilir mi ?
Sisteminize uyumlu mu bilmiyorum fakat ASUS'un AI Suite diye bir uygumalası var. Bu uygulamanın içinde sıcaklık ve fan hız değerlerini görebiliyorsunuz. Ayrıca fanların her biri için (diğerlerini durdurup seçtiğinizi son hızda döndürüyor ve hangisinin GÜRÜL GÜRÜL çalıştığını anlıyorsunuz) ayar mevcut. Ya da isterseniz fanları elinizle durdurmayı tercih edin.
Sesli çalışan fanı (sorun buysa) tespit ettikten sonra fanın içinde bulunan mile ince yağ damlatmanız gerekecek. Bunun nasıl yapılacağı YouTube'da var.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı