Bilgisayar Harddiski Görüyor Fakat Okumuyor

• Konuyu başlatan Cem Güney Demirel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 12.172
C

Cem Güney Demirel

Ziyaretçi
Harddiski taktığımda bilgisayarımda birimi çıkmıyor, Aygıt Yöneticisinde çalışır durumda görünüyor ama Disk Yönetiminde ''başlatılmamış'' olarak görünüyor ve sağ tıklayıp diski başlat dediğimde aygıt hazır değil uyarısı çıkıyor. Başka bilgisayarda da denedim ama değişen bir şey yok, başka öneriniz var mı?

Linux live cd ile deneyin ve biosu default edip tekrar deneyin. Eğer harici diskden bahsediyorsan Başka bir USb girişine bağlayın. Haricide ki güç ve diğer Başlatma tuşları mevcut ise Basın ve takın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu da denedim. Bu sefer de BIOSun aygıtları listelediği ekran donuyor. Yani HDD elektrik alıyor, saat simgesinde kullanıma hazır görünüyor, Aygıt Yöneticisi listesinde çıkıyor ama Disk Yönetiminde başlatma olmuyor ya da normal çalışan şey nasıl bu hale geliyor durduk yere anlamadım.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bir yardımcı olsanız lütfen.

Onu da denedim. Bu sefer de BIOSun aygıtları listelediği ekran donuyor. Yani HDD elektrik alıyor, saat simgesinde kullanıma hazır görünüyor, Aygıt Yöneticisi listesinde çıkıyor ama Disk Yönetiminde başlatma olmuyor ya da normal çalışan şey nasıl bu hale geliyor durduk yere anlamadım.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bir yardımcı olsanız lütfen.

Yardımcı Oluyoruz sonucu yazar mısın dediğimin.

Sata olarak takılı iken bilgisayar açılmıyor, haliyle BIOSa girmem mümkün değil. Aygıt listeleme menüsünde donuyor. Linux Live CD programını kullanmasını bilmiyorum, kutu üzerinde 1 düğme var basınca açılıyor basılı tutunca da kapanıyor.

Sata olarak takılı iken bilgisayar açılmıyor, haliyle BIOSa girmem mümkün değil. Aygıt listeleme menüsünde donuyor. Linux Live CD programını kullanmasını bilmiyorum, kutu üzerinde 1 düğme var basınca açılıyor basılı tutunca da kapanıyor.
live cd program değil işletim sisteminin çıkar tak versionlarına verilen addır. USb botable etmeyi veya cd yazdırmayı biliyorsan bir tane live cd indirip boot edip Açacaksın bununla hdd de sorun varmı diye kontrol etmek için istiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Ek olarak Bosun güncel değil mi? ve Ahcı mod seçili değil mi bios da ?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı