Bilgisayar harici ekran kartını kullanmıyor

Merhabalar. Tam olarak aynı sorunu bende yaşıyorum, tekrar konu açmak istemedim.. Nvidia ekran kartı oyunlarda kullanılmıyor.. Güncel sürücü ve win10 kendi yüklediği sürücüleri denedim. Win10 sürücülerinde görev yöneticisinde GPU 0 olarak gözükmekte fakat oyunlarda kullanım hep %0.. Nvidia sitesinden güncel sürücü yüklediğimde ise görev yöneticisinde gözükmüyor.. Linux kullanırken bu sorunu yaşamıyorum.. Win7, Win8.1, Win10.. Hepsinde bu şekilde oluyor maalesef.. İlgili görüntüleri paylaşıyorum..













 
Monitörü harici ekran kartının bağlantı girişlerine taktığına emin misin? Eğer anakarttaki girişlere bağladıysan işlemcinin grafik kartını algılar.

Adamın laptopu var sanırım sen neyin kafasındasın ki?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir oyuna girmeden önce simgesine sağ tıklarsanız orada şu ekran kartını kullan gibi bir seçenek çıkıyordu hatırladığım kadarıyla, eğer sizde olabiliyorsa olur.
 
Aynı sorun bende de vardı ve yukarıda anlatılan çözümlerin hiçbiri işe yaramamıştı. Şu şekilde çözdüm. Bilgisayarımın markası asus ve asus un armory create diye bir uygulaması var. Orada fanların hız modları var(windows, Sessiz, Performans, Turbo diye). Benim fan modum sessizde kalmış ve sessizde kaldığı için bilgisayar gpu ve cpu kullanımını sınırlandırmış. Bunlar tam verimle çalışmadığı için de fps 60 ın üzerine çıkmıyordu. Fan hızını performansa alınca, yani arttırınca benim sorunum çözüldü. Belki hala çözemeyen arkadaşların da bu şekilde bir sorunu vardır. Fan hızını bir kontrol edin derim.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı