Bilgisayar harici hard disk görmüyor

Recep abi pcde 2 tane harddisk var 1'inde xp diğerinde Win 7 isletim sistemi var biri iptal hangisi o an lazımsa o harddiski devreye geçiriyorum. Genellikle xp kullanıyorum ama bu harici harddiski xp de Win 7 de görmüyor yani görüyor, usb takınca ses geliyor ekrana bir şey bir şey yükleniyor deyip bekletiyor.

Sonra da başarısız oldu diyor. 3 tane harddisk taktim hepsinde de böyle yaptı anakartımı geçen hafta 0 aldım hemen sorun yaptı :(

- - - Güncellendi - - -

Foxconn g31mxp anakart'ın modeli :) powerim 230wolt dediler güç yetmiyordur, bende dwd sürücüm'ün fişini çektim hani güç yetmiyorsa oraya elektrik vermesin usb'ye versin yine çalıştırmadı usb'yi ayni sorun oldu:) Disk yönetiminden bakıyorum orada da çıkmıyor harddisk :( Yardım etseniz size zahmet abi bir de bios updateye baksan sen, ama ben geçen hafta aldım anakartı 0 olarak, bios son günceldir dimi ?

- - - Güncellendi - - -

Murat bey anakartımı geçen hafta aldım bios güncel değil midir zaten ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Murat bey, bunların hepsi tamam bir bilgisayarcı getirdim eve her şeyine baktı bios ayarlarını halletti. Ama yine olmadı son çare bios güncellemesi dedi. İnternetim olmadığı için de güncelleme yapmadı evde.

- - - Güncellendi - - -

Hem Foxconn'un sitesinden baktim usb 2.0 destekliyor. 4 adette usb 2.0 port oldugunu soyluyor. Bios guncellemesine baktim usb ile ilgili bir guncelleme yok :( bu usb 3.0 harddiskleri okuyamicagi anlamina mi geliyor ? :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgileri vermeden bir dosya veremem. İşin içinde foxcoon olunca daha tedbirli olmak gerek bunu önce ki mesajımda da yazmıştım. Aida64 ile kontrol edin ve kasayı açıp kontrol edin modeli sonra aida64 ile bios sürümünü kontrol edin. Gerekli ise bios güncellemesini veririz ve o bilgisayarcı veya siz güncellersiniz bir usb bellek ile.
 
Model G31MXP, bilgisayarcıya sordum bios'un güncel olmadığını söyledi bana. İnternet'im olsa zaten bilgisayarcı güncelliyecekti. Aida64 programını da internet'im yok indiremem, flashdisk ve harddisk desen görmüyor zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı