Çözüldü Bilgisayar HDD’yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tbu39

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni bir FreeDos laptop aldım ve bugün işletim sistemini SSD’ye kurdum. Ardından HDD'den bölünmüş Driverların olduğu sürücüden driverları kurdum. Daha sonra farkettim ki sadece SSD var sürücülerde. Intel Rapid Storage Technology uygulamasında 1 TBlık harddiskimi görebiliyordum ama bir işlem yapamıyordum. Daha sonra tekrar format atmak istedim attıktan sonra yine yoktu. Tekrar format kısmına geldiğimde artık Windows'u kurarken HDD seçeneklerde yoktu bile. Driverların olduğu sürücüyede ulaşamıyorum. BIOS ekranında görüyorum ama erişemiyorum ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi hocam dediklerimi yapın.
Veriyi temizleyin. Sonra bölüm ekleyin. Sonra da harf atayın görmesi lazım.
Ondan önce HD Tune ile diskin bir sağlığına bakın Health sekmesinden.

Aomei veri temizlemesi bir hayli uzun sürüyor, halen onu bekliyorum. HD Tune'a baktım şimdi veriler normal ve sağlık normal diyor.

Geçiş sayısını 1 yaptığım için yavaş ilerliyor sanırım 1 saattir veri temizlemesinde ve henüz %50 civarlarında normal midir bu?

Disk yönetimini açıp "bölümlendirilmemiş alan" yazan yere sağ tıklayıp "yeni birim" bölümünden yoluna bakabilirsin.
Nerede yazıyor tam olarak göremedim?

Çok teşekkür ediyorum artık görünüyor, başka yapmamı önerdiğiniz bir işlem var mıdır? Driverların olduğu sürücüyü nasıl aktif edebilirim?

Son düzenleme:
Hocam merhaba bu konunun üzerinden 2 sene geçmiş aomei ücretli olmuş. Aomei tarzında önerebileceğiniz bir program var mıdır

• Komut satırını açın ve diskpart yazıp Enter'â basın.
  • list disk ile diskleri listeleyin.
  • select disk # (# istediğiniz diski numarası)
  • detail disk komutu ile bölümlere bakın.
  • select volume # (# istediğiiniz bölüm)
  • assign letter=x (x burada sürücü adı)
Benzer soruna sahiptim bunu yapınca diskim görüntülenmeye başladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…