Bilgisayar herhangi bir şekilde işlem yaparken donuyor ses çıkarıyor

GökalpBen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 10 Pro 64-bit
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X 8-Core 3.8GHz
32GB Ram
DirectX 12
Ekran Kartı: Fighter AMD Radeon RX 6800 16GB GDDR6
Monitör: MSI G2412
SSD: Kingston NV2 500GB M.2
Anakart: A520M-A PRO
Meslek
Serbest Meslek
Oyun oynarken, video izlerken, montaj yaparken, müzik dinlerken herhangi bir işlem yaparken kapanıyor.

Sistem, aniden kapanmayı beklemiyordu, diyor. Gördüğüm kadarıyla nedeni yazmıyor. Bu yüzden, bu hatadan bir şey çıkmaz gibi görünüyor. Diğer hataları atabilirseniz, iyi olur (bence bir şey çıkmaz gibi).

Hocam 3 tane attım, diğer hatalarda bu şekilde.

Sistem, aniden kapanmayı beklemiyordu, diyor. Gördüğüm kadarıyla nedeni yazmıyor. Bu yüzden, bu hatadan bir şey çıkmaz gibi görünüyor. Diğer hataları atabilirseniz, iyi olur (bence bir şey çıkmaz gibi).

Hocam bilmediğimden soruyorum, bu hataları ben ne yazarsam çözümlerini görürüm yani bu hataların bir çözümü var mı ya da bu olay görün. Bakarak anlayabiliyor muyuz?

Bir tanesi bu.

Hata yazan.

Bir diğeri bu hocam.

Son hatayı pek anladım diyemem, ancak önemli değil gibi görünüyor, yani bu sorunun kaynağı gibi gözükmüyor. Bence ekran kartının yuvasını değiştirmeyi düşün. Eğer sistemin Windows 11 değilse, Windows'u 11 yapabilirsin (isteğe bağlı).

Hocam 3 tane attım, diğer hatalarda bu şekilde.

Hocam bilmediğimden soruyorum, bu hataları ben ne yazarsam çözümlerini görürüm yani bu hataların bir çözümü var mı ya da bu olay görün. Bakarak anlayabiliyor muyuz?

Son hatanın dışındaki hatalar, bilgisayarın aniden kapanmasından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Ancak, son hatayla ilgili olarak internet üzerinde yaptığım araştırmada, senin yaşadığın gibi bir sorunla karşılaşanı görmedim.

Son hatayı pek anladım diyemem, ancak önemli değil gibi görünüyor, yani bu sorunun kaynağı gibi gözükmüyor. Bence ekran kartının yuvasını değiştirmeyi düşün. Eğer sistemin Windows 11 değilse, Windows'u 11 yapabilirsin (isteğe bağlı).

Hocam çok iyi bir yere değindin çünkü bilgisayarı daha geçen hafta Windows 11 yaptım ve oyunları açmadan çöküyordu sonra Windows 10'a temiz kurulum yaparak geçtim ve BIOS ayarlarından cbp (Core Performance Boost) ayarını kapattım ve artık mavi ekran vermiyordu ancak bu sefer de bu hata geldi yani bir hata gidiyor bir hata geliyor. Bu ekran kartının yerini değiştirme kafama yattı yarın deneyeceğim.

Son hatanın dışındaki hatalar, bilgisayarın aniden kapanmasından kaynaklanıyor gibi görünüyor. Ancak, son hatayla ilgili olarak internet üzerinde yaptığım araştırmada, senin yaşadığın gibi bir sorunla karşılaşanı görmedim.

Bu hataların hata kodlarını yazarak mı görüyoruz yoksa ismini ya da açıklamasını yazarak mı?

The Forest oynayarak bir video çektim (yani oyunu oynarken CPU kullanımı, CPU sıcaklığı ve FPS ile ilgili) şimdi onu paylaşacağım.

Tabii. Bilgisayarı açtığımda 1 saat kadar işlerimi görebiliyorum yani tasarım yapıyorum arkadan müzik dinliyorum ardından video izliyorum herhangi bir sıkıntı yok sonra oyun oynamak istediğimde (The Forest, Fall Guys ve seven Days to Die oynuyorum) MSI Afterburner uygulamasını açıyorum oradan fanın hızını ayarlıyorum ve oyuna giriyorum ilk 5 dk çok iyi fakat biraz daha zaman geçtiğinde bilgisayar bir anda donuyor ve ses geliyor ses kasadan değil direkt kulaklıkdan geliyor ve çok gıcık edici bir ses. Bunlardan sonra bilgisayar kapanıyor.

Fan hızı ile oynamadan oyun oynamayı denedin mi?

Fan hızı ile oynamadan oyun oynamayı denedin mi?

Hocam bütün oyunlarımı high ayarlarda oynuyorum ve otomatik olarak cihaz ısınıyor buyüzden de fanı açmak zorunda kalıyorum. Açmadan oynarsam CPU alert deyip sistem kendini kapatır.

Hocam çok iyi bir yere değindin çünkü bilgisayarı daha geçen hafta Windows 11 yaptım ve oyunları açmadan çöküyordu sonra Windows 10'a temiz kurulum yaparak geçtim ve BIOS ayarlarından cbp (Core Performance Boost) ayarını kapattım ve artık mavi ekran vermiyordu ancak bu sefer de bu hata geldi yani bir hata gidiyor bir hata geliyor. Bu ekran kartının yerini değiştirme kafama yattı yarın deneyeceğim.
Hocam bunu dediniz işler değişti şimdi. BIOS pilini çıkar, 1-2 dakika bekle ve tak. BIOS sıfırlandığında belki sorun çözülür.

Bu hataların hata kodlarını yazarak mı görüyoruz yoksa ismini ya da açıklamasını yazarak mı?

Sorunuzu anlamadım.

Hocam bütün oyunlarımı high ayarlarda oynuyorum ve otomatik olarak cihaz ısınıyor buyüzden de fanı açmak zorunda kalıyorum. Açmadan oynarsam CPU alert deyip sistem kendini kapatır.

İlk 5 dakika çok iyi, sonra kasmalar donmalar başlıyor demişsin. Grafik ayarlarını düşünüp oynamayı dene o zaman.

İlk 5 dakika çok iyi, sonra kasmalar donmalar başlıyor demişsin. Grafik ayarlarını düşünüp oynamayı dene o zaman.

Hocam bunu zaten denedim ayrıca oynadığım oyunları kaldıramayacak bir sistemim yok, sistem gayet güçlü ve ben bunu yeni yeni yaşamaya başlıyorum. RDR2'yi high ayarlarda oynayarak bitirdim ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Benzer bir sorun benim bilgisayarım da da vardı hocam. Dediğiniz gibi olmamıştı, her türlü çöküyordu. Zaten normal durumda sistem böyle çökmezdi, genellikle oyun çökerdi. Ama denenmesinde fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı