Bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor

Beetle19

Kilopat
RAM
Corsair Vengeance
Ekran kartı
RTX 2070
Anakart
Aorus Master Z390
İşlemci
İ9 9900K
Selamlar. Bugüne kadar sorunsuz kullandığım sistemimde hata almaya başladım. Anakartım Gigabyte Z390 Aorus Master. İşlemcim i9 9900K. RAM'lar dörtlü kit. Corsair Vengeance. 4x8 32 GB 3000 MHz.
BIOS güncellemesi vardı onu yaptım. Daha sonra XMP profilini açmak istedim ve CPU overclock kısmını da aktif ettim. Sonrasında mavi ekran verdi. Tekrar BIOS ekranına göndüm bu sefer RAM'leri 2666 MHz denemek istedim. CPU overclock kısmını da varsayılana getirdim.
Bu ayarlar sonrası bilgisayar açılmıyor. RAM'leri söktüm, yer değiştirdim. Olmadı. BIOS pilini söktüm, bekledim. Düzelmedi. Tüm USB bağlantılarını da kestim yine düzelmedi. Anakartın arkasında CMOS tuşu var. Onu da denedim. Yine olmadı. Fanlar dönüyor, yanıyor. Ancak güç tuşuna bastığımda anakartta görsellerini eklediğim kısımlarda ışık yanıyor ve anında kapanıyor. Bilgili dostlarımızdan tavsiye bekliyorum.

Yeni anakartlarda bir sistem var bu tarz durumlarda sadece bekliyoruz, anakart 10 dk içinde kendisini resetleyip açılıyor.

Bios ile alakalı bir sorun olmuş gibi görünüyor. Anakart üzerinde clr_cmos tarzı bir şey yazan pinler olur, onları bir tornavida ile kısa devre yaptırıp güç tuşuna basın, açılıp kapandıktan sonra bir süre bekleyip bilgisayarı elektrikten çekip güç tuşuna birkaç defa basıp statik elektriği atmasını bekleyin. Sonra normal bir şekilde açmayı deneyin.

Denedim, maalesef olmadı. Sorun aynı şekilde devam ediyor. Anakartta cpu kırmızı ışık yanıyor. Çıt çıt ses yapıyor ve kapanıyor.

Anakart, işlemci yada powerde sorun var. Denemeden hangisi olduğunu bilemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…