Bilgisayar için 2+1 ses sistemi önerisi

zimbirti55

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, mevcutta kullanıyor olduğum Logitech S220 hoparlörüm 10 senenin üzerine artık performans vermemeye başladı ve yenisini alma zamanı geldiğini anladım. Malzeme kalitesi ve ses kalitesi iyi uzun süreler beni götürebilecek 2+1 ses sistemi önerileriniz var mı? Fiyat olarak 5000 TL bandı altında kalırsak iyi olur. İkinci el istemiyorum bu arada.

Bir çok marka Türkiye'den çekildi. 20 yıldır Creative, Logitech, Edifier dahil hepsini kullanmış birisi olarak mevzu müzikse; Edifier bambaşka bir seviye. Lakin ikinci el istemiyorum dediğiniz için Logitech z333 alınabilir. Biraz daha uygun olsun denilirse z313 var. Kablosuz olarak da z407 var. Dediğim gibi artık diğer markalar bulunmuyor maalesef, eski ve stokta kalmış modelleri var sadece.

Son düzenleme:
Birçok marka Türkiye'den çekildi. 20 yıldır Creative, Logitech, Edifier dahil hepsini kullanmış birisi olarak mevzu müzikse; Edifier bambaşka bir seviye. Lakin ikinci el istemiyorum dediğiniz için Logitech Z333 alınabilir. Biraz daha uygun olsun denilirse Z313 var. Kablosuz olarak da Z407 var. Dediğim gibi artık diğer markalar bulunmuyor maalesef, eski ve stokta kalmış modelleri var sadece.

Bu yazmış olduğunuz kablosuz model için Bluetooth mu gerekiyor. Bir de biraz fiyat bandımın üstünde kalıyor ama Logitech Z533 nasıl acaba bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Bu yazmış olduğunuz kablosuz model için Bluetooth mu gerekiyor. Bir de biraz fiyat bandımın üstünde kalıyor ama Logitech Z533 nasıl acaba bilginiz var mı?

Evet bluetooth ile çalışıyor. Z533 20 watt daha yüksek ses çıkışına sahip, 5xx serisi olduğu için malzeme kalitesi bir tık daha iyidir Z333'e göre. Apartmanda otuyorsanız fazla gelebilir 60 watt rms. 120 watt peak yapabiliyor. Ben de Edifier kullanıyorum 55 watt rms, 110 watt peak. Sesi çeyreğin üzerine alamıyorum, gece film falan izlerken de derin ambiyans basslar çok yoğun. Bunu da düşünerek alın zira s220 bu modellerin yanında çok güçsüz.

Evet Bluetooth ile çalışıyor. Z533 20 watt daha yüksek ses çıkışına sahip, 5xx serisi olduğu için malzeme kalitesi bir tık daha iyidir Z333'e göre. Apartmanda otuyorsanız fazla gelebilir 60 watt RMS. 120 watt peak yapabiliyor. Ben de Edifier kullanıyorum 55 watt RMS, 110 watt peak. Sesi çeyreğin üzerine alamıyorum, gece film falan izlerken de derin ambiyans basslar çok yoğun. Bunu da düşünerek alın zira S220 bu modellerin yanında çok güçsüz.

Dediğin gibi bir fark varsa bana Z313 de yeterli gelir çünkü S220 17W, Z313 25W

Ben daha farklı bir sistem önereceğim. Bütçenizle referans monitor araştırın. Sonraki adım bütçe olduğunda şık bir DAC ve sonraki adım referans monitöre uygun bir subwoofer. Belki geç tamamlanır ama gürültü dinlemekten iyidir.

Ben daha farklı bir sistem önereceğim. Bütçenizle referans monitor araştırın. Sonraki adım bütçe olduğunda şık bir DAC ve sonraki adım referans monitöre uygun bir subwoofer. Belki geç tamamlanır ama gürültü dinlemekten iyidir.
Hocam 2+1 ses sistemi, üstelik s220 gibi bir şey kullanan birisine monitör önerilmez, 2.0 önerilmez. Konuya hakim gibi yazmışsınız; pasif subwoofer nasıl kurulur anlatacak mısınız?

Dinlemeyin kendini odyofil sanan insanları. Monitor dediği stüdyo'da kayıt almak için kullanılır, hoparlörün genel adı gibi dursa da değildir. 2.0 hoparlör alan herkes ''monitör'' aldım diye sağa sola yazıyor. Bunları stüdyo'ya soksam bakarlar sağa sola. Müzik keyif işidir, kimisi sıcak sesleri sever, kimisi ''flat'' dediğimiz doğal sesleri sever. Kimisi aktif subwoofer ile hip-hop dinlemeyi, kimisi 2.0 stereo sesle Türk sanat müziği dinlemeyi sever.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2+1 ses sistemi, üstelik s220 gibi bir şey kullanan birisine monitör önerilmez, 2.0 önerilmez. Konuya hakim gibi yazmışsınız; pasif subwoofer nasıl kurulur anlatacak mısınız?

Dinlemeyin kendini odyofil sanan insanları. Monitor dediği stüdyo'da kayıt almak için kullanılır, hoparlörün genel adı gibi dursa da değildir. 2.0 hoparlör alan herkes ''monitör'' aldım diye sağa sola yazıyor. Bunları stüdyo'ya soksam bakarlar sağa sola. Müzik keyif işidir, kimisi sıcak sesleri sever, kimisi ''flat'' dediğimiz doğal sesleri sever. Kimisi aktif subwoofer ile hip-hop dinlemeyi, kimisi 2.0 stereo sesle Türk sanat müziği dinlemeyi sever.

"Dinlemeyin kendini odyofil sanan insanları." gibi bi cümle olmasa ilk giriş cümlenize bir kaç cevap / fikirlerimi yazardım. Ama görüyorum ki gerek yok. Ben odyofilim , şöyleyim böyleyim yada benzer bir cümle mi geçiyor mesajımda merak ettim? Birde pasif subwoofer ne alaka onu da anlamadım? Pasif ses sistemimi geliyor aklınıza subwoofer diyince? Aşağıda ofiste kullandığım sisteme göz atabilirsiniz.

Yaşla alakası yok fakat 39 yaşındayım ve hiç unutmam 2002 yılında çok pahalı olduğu için haftalarca sabredip ilk düzgün aldığım Creative'in 5+1 ses sistemi ile merak salmıştım. O yıllardan beri çok harcamam oldu. Şu an mevcut olan ve kullandığım ses sistemleri;

Ev de mevcut olan;
  • Denon PMA-2020 AE Stereo Integrated Amplifier
  • Denon DCD1520AE CD Player
  • Monitor Audio Gold 100 Bookshelf Speaker (Walnut)
  • Cambridge Audio Dacmagic Plus DAC with QED Reference USB Cable
  • QED XT40 Speaker Cable (4mm)
  • QED Performance Audio Cable (Graphite)
TV için kullandığım;
- Bluesound NODE 2i Media Player
-Klipsch The Fives
-Klipsch Klipsch SPL-120 Referans Serisi Subwoofer

Ve ofisimde bulunan;
  • Almanya ziyaretimde aldığım adı sanı duyulmamış kötü bir interface
  • Mackie CR4-XBT
  • Mackie CR8S-XBT 8

Araba da olan bileşenler şuan üstteki gibi hazırda yok tek tek yazmam zaman alır fakat Helix markasının ürünlerinden oluşan orta üst seviye geçen 3 yollu aktif şekilde bağlı bir sistemi.

Şimdi bu üsttekileri neden yazdım? ;
İlk mesajımdaki tavsiyeyi verebilecek tecrübeye sahip olduğumu anlayasınız diye.

Madem çok detay olmasa da bu kadar yazdım şundan da bahsedeyim;
Ev de ki ses sistemi için konuşuyorum. Bileşenler tartışılır, mesela stereo anfiden memnun değilim uzun "yıllar"dır değiştirmek istiyorum ve almayı düşündüğüm belirlediğim bir kaç model var Arcam, Rotel, Roksan markalarına ait. Fakat bu işler eskisi gibi değil artık. Eskiden bir kitle vardı , aldığınız ürünleri almakla altın alıp değerlenmesi arasında fark yoktu. Şu an ne yazıkki sadece bakıyoruz geçiyor yıllar. Ve tabi en zayıf kalan DAC da değişmeli ki oda bir kaç yıl oldu bakıp duralı.

Son olarak D sınıfı kullanan monitörleri bu bütçelerde öyle "flat" dediğiniz beklentiye giripte kendinizi kandırmayın. Hepsinin ses karekteri farklı fakat iki EQ ayarı ile istediğiniz yere çekersiniz. Yani üstteki tavsiyem geçerli.

Ve bir hayat tavsiyesi de vereyim; Tanımadığınız kişiler hakkında yorum yapmayın. Kimin ne çıkacağı belli olmaz. Beni stüdyoya sokacakmışta sağa sola bakacakmışım..

Hocam 2+1 ses sistemi, üstelik S220 gibi bir şey kullanan birisine monitör önerilmez, 2.0 önerilmez.

🙂

"Dinlemeyin kendini odyofil sanan insanları." gibi bi cümle olmasa ilk giriş cümlenize bir kaç cevap / fikirlerimi yazardım. Ama görüyorum ki gerek yok. Ben odyofilim , şöyleyim böyleyim yada benzer bir cümle mi geçiyor mesajımda merak ettim? Birde pasif subwoofer ne alaka onu da anlamadım? Pasif ses sistemimi geliyor aklınıza subwoofer diyince? Aşağıda ofiste kullandığım sisteme göz atabilirsiniz.

Yaşla alakası yok fakat 39 yaşındayım ve hiç unutmam 2002 yılında çok pahalı olduğu için haftalarca sabredip ilk düzgün aldığım Creative'in 5+1 ses sistemi ile merak salmıştım. O yıllardan beri çok harcamam oldu. Şu an mevcut olan ve kullandığım ses sistemleri;

Ev de mevcut olan;
  • Denon PMA-2020 AE Stereo Integrated Amplifier
  • Denon DCD1520AE CD Player
  • Monitor Audio Gold 100 Bookshelf Speaker (Walnut)
  • Cambridge Audio Dacmagic Plus DAC with QED Reference USB Cable
  • QED XT40 Speaker Cable (4mm)
  • QED Performance Audio Cable (Graphite)
TV için kullandığım;
- Bluesound NODE 2i Media Player
-Klipsch The Fives
-Klipsch Klipsch SPL-120 Referans Serisi Subwoofer

Ve ofisimde bulunan;
  • Almanya ziyaretimde aldığım adı sanı duyulmamış kötü bir interface
  • Mackie CR4-XBT
  • Mackie CR8S-XBT 8

Araba da olan bileşenler şuan üstteki gibi hazırda yok tek tek yazmam zaman alır fakat Helix markasının ürünlerinden oluşan orta üst seviye geçen 3 yollu aktif şekilde bağlı bir sistemi.

Şimdi bu üsttekileri neden yazdım? ;
İlk mesajımdaki tavsiyeyi verebilecek tecrübeye sahip olduğumu anlayasınız diye.

Madem çok detay olmasa da bu kadar yazdım şundan da bahsedeyim;
Ev de ki ses sistemi için konuşuyorum. Bileşenler tartışılır, mesela stereo anfiden memnun değilim uzun "yıllar"dır değiştirmek istiyorum ve almayı düşündüğüm belirlediğim bir kaç model var Arcam, Rotel, Roksan markalarına ait. Fakat bu işler eskisi gibi değil artık. Eskiden bir kitle vardı , aldığınız ürünleri almakla altın alıp değerlenmesi arasında fark yoktu. Şu an ne yazıkki sadece bakıyoruz geçiyor yıllar. Ve tabi en zayıf kalan DAC da değişmeli ki oda bir kaç yıl oldu bakıp duralı.

Son olarak D sınıfı kullanan monitörleri bu bütçelerde öyle "flat" dediğiniz beklentiye giripte kendinizi kandırmayın. Hepsinin ses karekteri farklı fakat iki EQ ayarı ile istediğiniz yere çekersiniz. Yani üstteki tavsiyem geçerli.

Ve bir hayat tavsiyesi de vereyim; Tanımadığınız kişiler hakkında yorum yapmayın. Kimin ne çıkacağı belli olmaz. Beni stüdyoya sokacakmışta sağa sola bakacakmışım..
Girişim biraz sert olmuş kabul ediyorum, kusura bakmayın. 2.0 ünite alınacaksa subwoofer pasif eklenir sonradan onu kast ettim.

O kadar yazmışsınız, ben de 40 yaşımdayım kullandığım üniteleri yazayım dedim, vaktim yetmez.

Bilgisayar için, üstelik s220 gibi giriş seviyesi bir hoparlör kullanan birisine öneriniz saçmaydı. Ses kartı bile yok, onboard alc 800-1000 yongaya ne bağlarsanız bağlayın ses aynı kalır zaten. Dac demişsiniz de, mesajın hiçbir yerinde arkadaş "iyi müzik deneyimi istiyorum" dememiş. Bütçe dahi belirtmiş.

Kusura bakayın da mesajınuz lüzumsuz, "ben bu işleri iyi biliyorum" tarzında.

İyi akşamlar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı