Bilgisayar ilk açılışta BIOS'a giriyor

izzet kara

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bilgisayarı her zaman açtığımda BIOS ekranı geliyor, sonra hiçbir şey yapmadan save & exit yapıyorum açılıyor.
İlk başlattığım zaman SDD gözükmüyor sistem SSD'ye yüklü. Neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmaya çalışıcam. Nasıl yapabilirim onu ? Uzun bir işlem değilse yazabilir misiniz ?
Öncelikle BİOS ayarlarına girin. Oradan BOOT diye bir başlık göreceksiniz. Oraya girdikten sonra F5-F6 diye hatırlıyorum. Windows hangi diskte kurulu ise onu ilk sıraya diğer depolama biriminizi ikinci sıraya getirin. F10 basın gelen uyarıya evet diyin.

Bios a girip hiç birşey yapmadan save & exit yapınca Windows açılıyorsa sorun çok yüksek ihtimal sorun Bios pilidir. Boot ayarlarını aklında tutamıyor senden tekrar onaylamanı istiyor. İyi bir marka "2032" pil al en azından sorun o olmasa bile o şıkkı ortadan kaldırmış olursun.

Son düzenleme:
Bios a girip hiç birşey yapmadan save & exit yapınca Windows açılıyorsa sorun çok yüksek ihtimal sorun Bios pilidir. Boot ayarlarını aklında tutamıyor senden tekrar onaylamanı istiyor. İyi bir marka "2032" pil al en azından sorun o olmasa bile o şıkkı ortadan kaldırmış olursun.
İlk sıraya aldım birdaha öyle bir sorun yaşamadım.

1 ay bile olmadı sistemi toplayalı böyle birşey olabilir mi ?
Şuanda ilk sıraya aldım bir problem gözükmüyor.
Sorun çözüldüğ
1 aylık board bu sorunu yaşatmaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı