Bilgisayar ilk açılışta restart atma sorunu

WitchKing07

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı,Teknik Servis
Bilgisayarımı açmak için ilk kez güç düğmesine bastığımda bütün ışıklar yanıyor, işlemci fanı ve sistem fanı dönmeye başlıyor, klavye ve faremin ışıkları yanıyor fakat ekrana görüntü gelmeden bilgisayar tekrar kapanıyor. İkinci basışımda ise aynı olaylar gerçekleşiyor ve sistem sorunsuz bir şekilde açılıyor. Sistemim şu şekilde;
  • i3 6100 3.7 GHz İşlemci
  • MSI H110M-PRO VD Anakart
  • 8 GB Gskill Aegis 2133 MHz CL15 Bellek
  • MSI RX 470 4 GB 256 bit Ekran Kartı
  • SanDisk 120 GB SSD + 750 GB Hitachi 5400rpm HDD
  • PowerBoost 500 watt güç kaynağı ve kasa
Aslında böyle bir sorunum son çıkan BIOS güncellemesini yapmadan önce yoktu. BIOS güncelleme sebebim ise mouse ve klavyemin durduk yere sanki aygıtları sökmüşüm gibi ses çıkması ve 1-2 saniye sonra tekrar gelmesiydi. BIOS güncellemesini yaparak bu sorunu çözerim dedim ama maalesef sorunum çözülmedi, bir de üstüne yazımın başında söylediğim sorun eklendi.

Anakartım için çıkan son BIOS'un sürümü 7996v2F.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çünkü artık kafayı yemek üzereyim bu sorunlar yüzünden. Mouse ve klavyemi defalarca değiştirdim, farklı USB portlarına takmayı denedim, Aygıt yöneticisinden cihazların driverlarını silip tekrar kurdum, Windows 10 güç ayarlarından USB askıya alma ayarını devre dışı bıraktım fakat nafile bu sorun bir türlü çözülmedi.

Anakartın arızalanmasından şüpheleniyorum fakat diğer USB cihazlarımda böyle bir sorun yok anlamış değilim. İki sorunumu da tek konuda yazdım ekstra konu açmamak için, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

windowssürüm.PNG

Sorun PSU'dan kaynaklanıyor olabilir. Bu sistemi kalitesiz bir PSU'ya emanet etmeyin.

PSU'dan kaynaklandığını düşünmüyorum açıkçası, son BIOS güncellemesine kadar hiç sıkıntı yaşamadım zamanında bütçem kısıtlı olduğu için kasayı ve güç kaynağını beraber almıştım, fakat OC bile yaptığımda böyle sorunla karşılaşmadım, cevabın için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Güç kaynağını değiştirmeme rağmen sorun hala devam etmekte, NFS Payback oynarken birden ekranım gitti, ikinciye bilgisayarı açıp oyuna girdim fakat aynı şekilde monitörüm kapandı, ben de kuşkulanıp kasayı açtım ve ekran kartını söktüm.

Sökerken 8 pinlik güç girişini çıkarmakta bayağı zorlandım fakat sonunda çıkardım, gördüğüm şey güç girişinin soldaki iki pini erimiş, pine giren kablolar kararmış ve yanmış. Allah'tan ekran kartı dengesiz gelen gücü fark etmiş ve kendini kapatmış. Hemen diğer kabloları da söktüm ve güç kaynağını çıkardım ve çöpe attım.

Ertesi gün Vatan Bilgisayar'dan Cooler Master MasterWatt 600W 80 Plus sertifikalı bir güç kaynağı aldım ve kasaya monte ettim. Bilgisayarın ilk basışta açılış sorunun çözüldüğünü düşünüyordum ki bu düşüncemde yanılmışım, güç kaynağı değişmesine rağmen yine ilk basışımda bilgisayar açılır gibi oldu yine açılış logosu geldiğinde kapandı.

Artık şüphem kalmadı sorun çok büyük ihtimal BIOS'tan kaynaklanıyor. Eski biosa geri dönmeyi düşünüyorum fakat son BIOS güncellemesi işlemci mikrokodlarını da güncelledi acaba bir sorun olur mu cevaplarsanız sevinirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı