Bilgisayar internete bağlı ama internet kullanılamıyor

Burak Trd

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Gskill Ripjaws 3200mhz CL16 8GB Single
SSD veya HDD modeli
TeamGroup MP33 512Gb M.2 SSD
Ekran kartı
R9 280
Anakart
B450M-A PRO MAX
İşlemci
Ryzen 5 1600AF
Bilgisayarımda bir süredir problem vardı. Açılışta görev çubuğu ve başlangıç programları çalışmıyordu. Bugün format atayım dedim ancak, sorun daha da arttı. Görev çubuğunun çökmesine bir de, masaüstü donmaları ve internete bağlanamama eklendi. Bilgisayar internete bağlı gözükse de hiçbir şekilde giremiyorum. BIOS'u yeni güncelledim ve dxdiag üzerinde versiyon numarası yerine 3.D0 yazıyor

Bilgisayarımda bir süredir problem vardı. Açılışta görev çubuğu ve başlangıç programları çalışmıyordu. Bugün format atayım dedim ancak, sorun daha da arttı. Görev çubuğunun çökmesine bir de, masaüstü donmaları ve internete bağlanamama eklendi. Bilgisayar internete bağlı gözükse de hiçbir şekilde giremiyorum.

Kasayı aç hard diskten kablolari çıkar ramlaride çıkar ekran kartini da cikar fanlari iyice temizle kasanin icini iyice temizle sonra hard disk ile RAM'in sari olan yerleri sil pecete sil de temizle tak acilmadan USB'ye tak format at duzelir.

Bilgisayarımda bir süredir problem vardı. Açılışta görev çubuğu ve başlangıç programları çalışmıyordu. Bugün format atayım dedim ancak, sorun daha da arttı. Görev çubuğunun çökmesine bir de, masaüstü donmaları ve internete bağlanamama eklendi. Bilgisayar internete bağlı gözükse de hiçbir şekilde giremiyorum. BIOS'u yeni güncelledim ve DxDiag üzerinde versiyon numarası yerine 3.D0 yazıyor.

Sorun format sonrası gerekli sürücüleri kurmamışsanız sebep bu olabilir.
ya da SSD'nin sorunlu olabilir.

Kasayı aç hard diskten kablolari çıkar ramlaride çıkar ekran kartini da cikar fanlari iyice temizle kasanin icini iyice temizle sonra hard disk ile RAM'in sari olan yerleri sil pecete sil de temizle tak acilmadan USB'ye tak format at duzelir.
Harddisk kullanmıyorum m2 ssd var
Sorun format sonrası gerekli sürücüleri kurmamışsanız sebep bu olabilir.
ya da SSD'nin sorunlu olabilir.
Internete bağlanamıyor bağlansa halledicem

Hard disk kullanmıyorum M.2 SSD var.

Internete bağlanamıyor bağlansa halledeceğim.

Eğer internete çıkış için gerekli Ethernet ya da Wi-Fi kartınızın sürücüsü kurulu değil ise internete çıkamazsınız.
Telefonunuzda internet paketi var ise USB'den bağlayarak bilgisayara internet verebilir ve gerekli sürücüleri yükleyebilirsiniz.

Eğer internete çıkış için gerekli Ethernet ya da Wi-Fi kartınızın sürücüsü kurulu değil ise internete çıkamazsınız.
Telefonunuzda internet paketi var ise USB'den bağlayarak bilgisayara internet verebilir ve gerekli sürücüleri yükleyebilirsiniz.
O da olmuyor malesef zaten açıldığında bir kaç dakika donuk kalıyor bilgisayar sonra kendine geliyor
İtopya servisine götürdüm kasayı. Sorunun anakartta olduğunu iddia ettim ama onlar ekran kartında sorun olduğunu söyleyip geri gönderdirler. Elimde R7 240 ekran kartı vardı, takıp denemek istedim ve aynı sorun devam etti. Ekran kartını İtopya'dan almadığım için bahaneyle başlarından savmış olabilirler mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
O da olmuyor maalesef zaten açıldığında birkaç dakika donuk kalıyor bilgisayar sonra kendine geliyor.
İtopya servisine götürdüm kasayı. Sorunun anakartta olduğunu iddia ettim ama onlar ekran kartında sorun olduğunu söyleyip geri gönderdirler. Elimde R7 240 ekran kartı vardı, takıp denemek istedim ve aynı sorun devam etti. Ekran kartını İtopya'dan almadığım için bahaneyle başlarından savmış olabilirler mi sizce?

Kesinlikle dediğin gibi yapmışlar.
İstanbul ikitelli bölgesine yakın isen cihazını incelemek isterim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı