Bilgisayar Isınıyor

Ne yaparsan yap düzeleceğini sanmıyorum. Kasanın hava akışı ve soğutucu kalitesi etken oluyor yaz aylarında. Aynı durumdan ötürü sinirlenip 2 gün önce kasa ve sıvı soğutma aldım. Oyun menülerinde 100 dereceyi bile görüyordum. Şimdi ise yük altında 65 max görüyorum. Sana önerim hava akışı iyi bir kasa ile kaliteli bir soğutucu alman. Kışa kadar idare ederim dersen o başka tabii ki.

FX8300 işlemci kullanıyorum 3.6 Ghz stok fan ile bu sıcaklarda bile 45-50 dereceyi geçtiğini görmedim. Bence götürdüğünüz yerde ya termal macun yenilenmemiş ya da kalitesiz bir macun kullanılmış olabilir.

Usta klimalı oda sıcaklığının 18 derece olduğu yerde bile işlemci o sıcaklıkta olmaz farklı programlarla ısılarını takip et.
Termal macun bile yok üstünde. Ayrıca overlock bile yaptım. Boşta 5 derece yükte en fazla 50 geçtiğini görmedim. Üstelik stok fanla bu veriler. :)

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    12,5 KB · Görüntüleme: 37
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı