Bilgisayar ısınma sorunu

fjor

Decapat
Bilgisayarım League of Legends oyununu açtıktan 1-2 saniye sonra kendisini kapatıyor. Sorunun çözülmesi için iki hafta önce ve geçen hafta termal macunu değiştirdim, sorun çözüldü fakat 1 hafta sonra iki defada aynı sorunu verdi. Bilgisayarcıya götürdüğümde bunun termal macunla değil ekran kartının kendiyle alakalı bir sorun olduğunu söyledi ve vakumlu fan almamı tavsiye etti. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Vakumlu fan olarak öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Her türlü Driver güncelmi BIOS Update yaptınmı başka oyunda böyle bir sorunun var mı vakumlu fan alsan bile bunlar olmadıktan sonra ne işe yarayacak ve ayrıca sistem özelliklerini sen belirtme ben anlarım :D şaka bir yana sistem özelliklerini ve hangi işletim sistemini kullandığını yazarsan yardımcı olurum.

Her türlü Driver güncelmi BIOS Update yaptınmı başka oyunda böyle bir sorunun var mı vakumlu fan alsan bile bunlar olmadıktan sonra ne işe yarayacak ve ayrıca sistem özelliklerini sen belirtme ben anlarım :D şaka bir yana sistem özelliklerini ve hangi işletim sistemini kullandığını yazarsan yardımcı olurum.

HP Pavilion G6 bilgisayarım. Windows 10 işletim sistemini kullanıyorum.
Sistemi yazar mısın?

HP Pavilion G6 bilgisayarım. Windows 10 işletim sistemini kullanıyorum. 4 GB RAM.

Aboww Samsung laptopum vardı bir sürü para bayıldığım aldıktan 1 yıl sonra ekran kartı yaktı.
Tamire verdim ekran kartı yanmış dedi reball yaptılar 3 ay daha gitti ekran kartı komple GG olmuş bir baktır.

Ekran kartıyla alakalı olduğunu sanmıyorum. Bahsettiğim sorun fan temizliği ve o adamdan aldığım termal macunu sürdükten 1 hafta sonra başladı. Normalde böyle bir sorunum yoktu. Temizledikten 1 hafta sonra aynı sorunu verince tekrar macun değiştirdim düzeldi ama 1 hafta sonra gene aynı sorun meydana geldi. Adama götürdüğümde bana böyle dedi işte.

1. reball= işlemci soketini anakartla bağlayan lehim pinlerini söküp yeni pinler yapmak (ısıtma veya fırınlamada aynı işleme neredeyse denktir)
2. bilgisayar kullanıcıları normalde termal macunu değiştirirken bilgisayar parçalarını komple temizler
3. arkadaşın ekran kartında sorun yok ise fan temizliği yapmadığından fan yeterli hava üfleyemiyor ve işlecmi 100 derceye ulaştığında kapanıyor.
Dediklerinizden hiçbir şey anlayamıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı