Bilgisayar kafayı yedi

diwonne

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, benim şöyle bir sorunum var: elektrikler gidince PC açılmıyor, mecburen statiğini almak için sök-tak yapıyorum. Ek olarak, PC'yi kapatınca fişi çekip tekrar açınca bilgisayar genellikle ya SSD hatası veriyor ya da RAM'in MHz'ini düşürmemi istiyor. Bu olay 2 haftadır var. Anakartım MSI 7A-71, öyle kurcalama falan yapmam BIOS üzerinden. Ha, bir de kulaklık USB çıkışlı; PC kapalı olmasına rağmen ışığı açık kalıyor. Bunlarla bağlantısı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler anakart üzerinden OC yapılmıştır. BIOS pilin de bittiyse doğal olarak yapılan OC default değerlere dönmüştür. SSD hatası da BOOT bölümünden kaynaklı. Bu da doğrudan aynı kapıya çıkıyor. CR2032 bir BIOS pili alıp kasaya taktıktan sonra bir BIOS ayarı yapmanı tavsiye ederim. Elektrikler gittikten sonra PSU on-off butonunu kapatmanı öneririm.

ayne
RAM'ler anakart üzerinden OC yapılmıştır. BIOS pilin de bittiyse doğal olarak yapılan OC default değerlere dönmüştür. SSD hatası da BOOT bölümünden kaynaklı. Bu da doğrudan aynı kapıya çıkıyor. CR2032 bir BIOS pili alıp kasaya taktıktan sonra bir BIOS ayarı yapmanı tavsiye ederim. Elektrikler gittikten sonra PSU on-off butonunu kapatmanı öneririm.
aynen dediğin gibi mhz sini arttırıyorum ssd olayıda pc görmüyor elektrikler gidip gelince psu yu yazmıştım aslında pc kapalıyken psu yu off yaptım 2 saat sonra on yaparak açtığımda default oluyor

güncel bios

ayne

aynen dediğin gibi mhz sini arttırıyorum ssd olayıda pc görmüyor elektrikler gidip gelince psu yu yazmıştım aslında pc kapalıyken psu yu off yaptım 2 saat sonra on yaparak açtığımda default oluyor

güncel bios
Şuan sadece diski görmüyorsa 2 ihtimal vardır. Diskin uefi olup boot legacy ayarlanmış olabilir. Bunu değiştirmen lazım. Diğer alternatif ise disk bozulmuştur. Disk kutusu ayarlabilirsen diski söküp bir başka bilgisayara takıp Hard Disk Sentinel programıyla disk sağlık kontolü yapabilirsin

BIOS sıfırlamayı deneyin hocam.
şimdi yapıyorum hocam

sıfırladım
Şuan sadece diski görmüyorsa 2 ihtimal vardır. Diskin uefi olup boot legacy ayarlanmış olabilir. Bunu değiştirmen lazım. Diğer alternatif ise disk bozulmuştur. Disk kutusu ayarlabilirsen diski söküp bir başka bilgisayara takıp Hard Disk Sentinel programıyla disk sağlık kontolü yapabilirsin
şöyle 3 kez elektrikler gitti 2 kez görmedi m2ssd windows gömülü yerini az biraz oynattım düzeliyor öyle kalıcı birşey değil ama dediğim gibi bu sorunlar yoktu arkadaşın dediği gibi sıfırladım bios'u farklı birşey veya sorun devam ederse sizleri tekrardan rahatsız edebilirim sağolun yardımlarınız için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı