Bilgisayar kapalıyken ekipmanlar açık kalıyor

Şimdi denedim, masaüstü fan çalışıyor ve klavyenin herhangi bir tuşuna dokunduğum zaman ışığı yanıp sönüyor. Sadece mouse yanmıyor, Windows'tan hızlı başlatı kapattım. Sanırsam BIOS'luk bir iş bu.

Dediğim gibi, o sorunun tek çözümü BIOS. Herkes sallamış, mousedan dolayı, hızlı başlatı kapat falan.
 
Dediğim gibi, o sorunun tek çözümü BIOS. Herkes sallamış, mousedan dolayı, hızlı başlatı kapat falan.
Burada insanlar sadece fikirlerini dile getiriyor. Eğer ortada yanlış bilgilendirme varsa rapor sistemini kullanabilirsiniz herkes sallamış demek yerine. :) Kendim bizzat deneyip sonuç aldığım için hızlı başlatmayı kapatın diye tavsiyede bulundum. Radeon programından yaptığım ayarların sıfırlanması sonucu hızlı başlatma ayarını kapatınca bilgisayarı kapattığım vakit kullandığım ekipmanlarında ışıkları kapanmıştı. Hızlı başlatma ayarını kapatmadan önce bilgisayarı kapatsam dahi ışıkları yanıyordu.
 
Hocam o sorun bende de vardı. Bilgisayarı kapatsam bile klavyeye bir kere dokununca ışığı yanmaya devam ediyordu. Güç kaynağını kapatmadığımız için böyle oluyor diye düşünüyorum ben. İlk olarak denetim masasından güç seçeneklerine gelip hızlı başlatmayı kapattım. Sorun devam etti. BIOS'tan @helvaci hocamın attığının aynısını yapmıştım. Sorunum düzeldi.
 
İşlemci: Ryzen 3 3100
Ekran kartı: GTX 1660 Super
RAM: 2x8 G.Skill Ripjaws V 3000MHz
Anakart: B450M S2H
SSD: Kingston A400 SSDNow 480 GB
Kasa: Aerocool Aero One Frost
PSU: High Power 600W +80 Bronze

Bilgisayarı Windows'u kapat bölümünden kapatıyorum, fareye veya klavyeye bir kere tıklayınca ışığı yanıyor. Hatta şu anda bilgisayar kapalı olmasına rağmen mousenin ışığı yanıyor, bir de masaüstü fanım da çalışıyor. Bu bir sorun mudur?

Hocam, ilk başta denetim masası üzerinden hızlı başlatmayı kapatın sonra ise BIOS üzerinden ErP ayarını enabled yapın.
 

Geri
Yukarı