Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ÇözüldüBilgisayar kapalıyken ekipmanlar açık kalıyor
Selamlar. Bu sabah kasanın fişini prize takınca daha güç tuşuna basmadan ekipmanların ışıklarının yandığını fark ettim. Bunun bir zararı olur mu? Bilgisayarla işim olmadığı zaman fişini çekiyorum.
Bir zararı olmaz. Bilgisayar kapalıyken USB ve diğer aygıtlara hâlâ güç gidiyor diye oluyor. BIOS üzerinden ayarlanabilir ama gerek yok diye düşünüyorum.
Bir zararı olmaz. Bilgisayar kapalıyken USB ve diğer aygıtlara hâlâ güç gidiyor diye oluyor. BIOS üzerinden ayarlanabilir ama gerek yok diye düşünüyorum.
Ben hem BIOS üzerinden ErP veya EuP'yi kapatmıştım (hangisi hatırlayamadım) hem de Başlat menüsüne sağ tık > Güç ayarları > Güç düğmelerinin ne yapacaklarını seçin > Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir > Hızlı başlatmayı aç seçeneğindeki tik işaretini kaldırarak ve değişiklikleri kaydedip çıkarak çözmüştüm.
Bilgisayarı kapatsam bile klavyenin ışıkları açık kalıyordu ve söndürmek için gerekli tuş kombinasyonuna basınca da bilgisayr açılıyordu. Dediklerimi yaparak ikisinden de kurtuldum.