Harun Topbaş
Zeptopat
Daha fazla
Öncelikle merhaba, uzun zaman önce fiyat performans olarak aldığım masaüstü bilgisayarım ile çok sinir bozucu bir problem yaşıyorum. Bu konularda pek bilgim olmadığı için buraya yazmak istedim. Her zamanki gibi bir sabah bilgisayarımı açmak için başlat tuşuna bastım. Önce kasa ışığı yandı ve aniden geri söndü, kapandı. Ardından kendi kendine tekrardan açıldı fakat yine aynı şeyler tekrarlandı. 5 dakika boyunca bu böyle devam etti kapandı açıldı kapandı açıldı. 5 dakikanın sonunda hiçbir şey olmamış gibi performans kaybı olmadan açıldı. Denemek için bilgisayarımı kapattım ve tekrar açmayı denedim bu sefer 5 dakika değil 30 dakika sürdü. Başlat tuşuna basınca sanki güç az geliyormuş gibi ışıklar yanıp sönüyor. Bilgisayar kendini sürekli olarak gücü kesip korumaya alıyormuş gibi geliyor bana. Prizde sorun olacağını düşünerek priz değiştirdim fakat sonuç değişmedi. Bütün bunlar 8 GB olan bilgisayarıma bir 8 GB daha ilave edince oldu. RAM'larin tüm özellikleri aynı özellikle dikkat ettim. RAM'den kaynaklı böyle bir problem olabilir mi? Son çare olarak bilgisayarımı söktüm ve sadece güç kablosunu bağladım RAM'leri falanda çıkarmıştım. Değişen bir şey olmadı. Sorunu daha iyi anlamanız için çektiğim videonun YouTube linkini buraya ekliyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.