Bilgisayar Kapansa Bile Işıklar Yanmaya Devam Ediyor

berkays55

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Bu yaşadığım olay dün başıma geldi. Bilgisayarı kapattıktan sonra hoparlör ışığının açık kaldığını fark ettim. Ayrıca klavyeye bastığımda da ışıklarının yandığını gördüm. Bunun sebebinin kasa kapansa bile bu cihazlara düşük voltajda elektrik gitmesi olduğunu öğrendim ancak bu durum bilgisayara zarar verir mi? Bunu merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Bu yaşadığım olay dün başıma geldi. Bilgisayarı kapattıktan sonra hoparlör ışığının açık kaldığını fark ettim. Ayrıca klavyeye bastığımda da ışıklarının yandığını gördüm. Bunun sebebinin kasa kapansa bile bu cihazlara düşük voltajda elektrik gitmesi olduğunu öğrendim ancak bu durum bilgisayara zarar verir mi? Bunu merak ettim.

Uyku moduna alıyor olabilirsiniz hocam. Bilgisayara zararı var mı bilmem ama faturaya yansır.
BIOS üzerinden "ErP Ready" ayarını açın. Düzelir.

Zarar vermez. Kapanmasını istiyorsanız bilgisayar kapandıktan sonra elektriği kesebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı