Bilgisayar kapatıldıktan sonra tekrar açılmıyor

663946

Decapat
Merhaba. Bayram namazından sonra bilgisayarda 1-2 saat takılıp kapattım. Daha sonra misafirliğe gittik eve yeni geldim açmaya çalışıyorum ama kasa çalışmıyor. İçini açıp temizledim her şeyi çıkar tak yaptım ama hâlâ aynı. Normalde PC'nin fişi takılıyken ışığı sürekli yanan farenin bu sefer sadece ara ara yanıp sönüyor. Güç kablolarında da bir sorun olduğunu sanmıyorum ikisinin de monitörümde denedim monitör çalışıyor sizce sorun ne yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• indir.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 28
Yapabilirim diyorsanız videodakileri deneyin. Ölçü aleti şart değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yok maalesef. Başka türlü denememin imkanı var mı?

Böyle olmalı değil mi? İnternetten aldım fotoğrafı.
Evet hocam.

İşlemciyi tak çıkar yapıp RAM'leri silgiyle temizler misiniz? RAM slotunun tam oturduğuna da emin olun. 2 ay deli gibi sorun yaşadım, sebebi RAM slotu imiş. Benim anakarttaki slota aşırı bastırmadan RAM'i takamıyorum garip bir şekilde. Buna benzer bir şey olabilir belki.

Yukarıda dediğim gibi farenin ışığı yanıp sönüyordu 3 saniye sürüyordu gece uyandığımda ışığın hiç sönmediğini fark ettim kasayı çalıştırdım çalıştı ama monitör açılmadı ya da kasa ekranı vermedi (alta fotoyu bırakacağım bu şekilde kaldı monitör normalde açıldığı zaman turuncudan mavi oluyordu ışığı.)
Uyudum şimdi uyandım şimdi mouse yine en baştaki gibi yanıp sönüyor ve kasa açılmıyor.

Siz orada değilken elektrik gidip geldiyse güç kaynağınız zarar görmüş olabilir diye düşünüyorum. Varsa BIOS pilini de çıkarıp takmayı deneyebilirsiniz dikkatlice.
Sanmıyorum fişi çekip çıkmıştım evden. Bilgisayar kapalıyken fişini çekmem zarar vermiş olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 17434105365538628059051235002875.jpg
    84,6 KB · Görüntüleme: 15
Anakart modelinizi öğrenip cihazın kapağını söküp anakart modelinizin şemasına uygun olarak olarak buton pili bulup çıkarıp yenisini takabilirsiniz. Genelde şeker ölçme makinelerine ve davlumbaz kontrol kumandalarına takılan yassı yuvarlak pillerden oluyor BIOS pilleri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…