Exotic
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Bu konuyu açma sebebimden biraz bahsedip hemen sorularımı soracağım. Ben maalesef birçok konuda aşırı derecede düşünen ve takıntıları olan bir insanım. Bu durumu aşmaya çalışıyorum. Umarım bir gün aşarım. İnternette çokça araştırma yaptım bu konuda fakat o kadar çok bilgi gördüm ki kafam her geçen gün daha da karıştı ve işin içinden çıkamaz hale geldim.
Olay çok basit. Bir kasam var, kasa tozlandı. Ben bu kasadaki tozları temizlemek istiyorum. Küçükken hep elektrikli süpürge ile temizlerdim, çok zararlı olduğunu okudum. Saç kurutma makinesinin soğuk kısmı ile yapmak istedim, forumda birisi manyetik dalga yaydığını ve parçaları bozacağını söylemiş. Vazgeçtim. Kompresör alıp temizleyeceğim ama bu sefer de Technopat'ın bir videosunda @Recep Baltaş abimizin bir cümlesine rastladım. Hocamız basınçlı hava verdiğimizde kasanın açılmama ihtimali olduğunu belirtiyor. Şimdi sorularıma geçmek istiyorum. Bu kadar takıntılı ve hassas düşünen birisi olduğum için özür dilerim elimde değil.
Olay çok basit. Bir kasam var, kasa tozlandı. Ben bu kasadaki tozları temizlemek istiyorum. Küçükken hep elektrikli süpürge ile temizlerdim, çok zararlı olduğunu okudum. Saç kurutma makinesinin soğuk kısmı ile yapmak istedim, forumda birisi manyetik dalga yaydığını ve parçaları bozacağını söylemiş. Vazgeçtim. Kompresör alıp temizleyeceğim ama bu sefer de Technopat'ın bir videosunda @Recep Baltaş abimizin bir cümlesine rastladım. Hocamız basınçlı hava verdiğimizde kasanın açılmama ihtimali olduğunu belirtiyor. Şimdi sorularıma geçmek istiyorum. Bu kadar takıntılı ve hassas düşünen birisi olduğum için özür dilerim elimde değil.
- Kasaya kompresörle hava üfleyince neden açılmama durumu var? Sebebi nedir? Ne yaparsak bu durumu ortadan kaldırırz?
- Kompresör ile direkt olarak fanlara üfleyecek miyim? Fanlara üfleyince fanların dönmesi sıkıntı yaratır mı?
- Kompresörü kasaya her açıdan üfleyebilir miyim?
- Kasanın içini selpak ile silebilir miyim? Plastik kısımlar vb var.
- Statik elektrikten söz ediliyor. Üzerimdeki statiği nasıl boşaltacağım ve boşaltmazsam ne olur? Boşaltırsam parçalara dokunabilir miyim?