Bilgisayar kasası ve ekran kartı nasıl temizlenir?

HatakeQrysia

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım masanın altında ve çabuk tozlanır. Daha alalı 3 4 ay geçti ama çok tozlamış. Ekran kartımı sökmeden temizleyebilir miyim kasamı? Zarar vermeden nasıl temizlerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını sökmeniz şart değil. Kasayı söküp balkona / banyoya götürün, kapağını açın. Saç kurutma makinesinin soğuk tarafını açıp kasanın içine tutun hocam. Bir dünya toz çıkacaktır o sebeple banyo veya balkonda yapın, odada denemeyin bile her yer batar. Köşelerde, makinenin almadığı / yapışmış tozlar ve kirler varsa onları da yumuşak bir toz fırçası yardımıyla alabilirsiniz. Yine yumuşak fırçayla kasa fanları, ekran kartı ve işlemci fanlarının aralarını da temizlemeyi unutmayın. Uzun süre sonra tozlar oraya yapışıyor.

Bilgisayarım masanın altında ve çabuk tozlanır. Daha alalı 3 4 ay geçti ama çok tozlamış. Ekran kartımı sökmeden temizleyebilir miyim kasa mı? Zarar vermeden nasıl temizlerim?

Genelde benim yaptığım yöntem önerilmez diye biliyorum ama 4 senedir kasanın yanlarını açarım saç kurutma makinesi ile soğuk bölümü ile en güçlü moda alırım tertemiz yaparım.

Ekran kartını sökmeniz şart değil. Kasayı söküp balkona / banyoya götürün, kapağını açın. Saç kurutma makinesinin soğuk tarafını açıp kasanın içine tutun hocam. Bir dünya toz çıkacaktır o sebeple banyoda yapın bu işlemi, odada denemeyin bile her yer batar. Köşelerde, makinenin almadığı / yapışmış tozlar ve kirler varsa onları da yumuşak bir toz fırçası yardımıyla alabilirsiniz.
Genelde benim yaptığım yöntem önerilmez diye biliyorum ama 4 senedir kasanın yanlarını açarım saç kurutma makinesi ile soğuk bölümü ile en güçlü moda alırım tertemiz yaparım.
Bende dediğiniz şeyi yaptım. Fön makinesinin soğuk kısmı ile temizledim anakart ve ram arızalandı.

Bilgisayarım masanın altında ve çabuk tozlanır. Daha alalı 3 4 ay geçti ama çok tozlamış. Ekran kartımı sökmeden temizleyebilir miyim kasamı? Zarar vermeden nasıl temizlerim?
Önerim bir hava üfleme makinesi alıp içine tutmanız. O bile yeterli olur. 400TL için binlerce liralık malzemelere zarar verme olasılığını kaldırmış olursunuz.

Yakında bundan alacağım.

Bende dediğiniz şeyi yaptım. Fön makinesinin soğuk kısmı ile temizledim anakart ve RAM arızalandı.

Farklı bir sorundan dolayı olmuş olabilir mi hocam, veya istemeden farklı bir şey yapmış olabilir misiniz ? Yıllardır tüm bilgisayarlarımızı bu şekilde dikkatlice tozdan arındırıyoruz, en ufak sorun yaşamadık.

Farklı bir sorundan dolayı olmuş olabilir mi hocam, veya istemeden farklı bir şey yapmış olabilir misiniz ? Yıllardır tüm bilgisayarlarımızı bu şekilde dikkatlice tozdan arındırıyoruz, en ufak sorun yaşamadık.
Yok hocam sanmıyorum. Statik elektrikten şüpheleniyorum. Bu olayı yaşadıktan sonra anakart + ram almak zorunda kaldım. Artık hiç bir şekilde öyle temizlemem. Dediğim aleti alırım onunla 10-15 saniye tutmak bile tüm tozları alır. YouTube da bir video var kasayı 10 yıldır temizlememişler tek seferde çoğu tozu alıyor.

Yok hocam sanmıyorum. Statik elektrikten şüpheleniyorum. Bu olayı yaşadıktan sonra anakart + RAM almak zorunda kaldım. Artık hiçbir şekilde öyle temizlemem. Dediğim aleti alırım onunla 10-15 saniye tutmak bile tüm tozları alır. YouTube'da bir video var kasayı 10 yıldır temizlememişler tek seferde çoğu tozu alıyor.

Gerçekten garip ben gene de devam edeceğim böyle temizlerim bende sorun olmadı hiç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı