Bilgisayar kasasına çay döküldü

oguzhan0

Hectopat
Daha fazla  
Valorant'taydım çay doldurup geldim Mouse'nin oraya bıraktım çayı oturdum. Satın alma süresi bitecekti hemen B'ye basıp alayım dedim bir anlık dalgınlık çayı oraya koyduğumu unuttum ve su bardağı dolusu çay kasanın üzerine döküldü. Ekran kartı' anakart vs her yerine geldi sanırım. Dökülür dökülmez sistem kapandı komple ve 3 saniye içinde kalkıp prizi çıkarttım. Geri açılırmı acaba sistem? Açılırsa ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• IMG_20201225_202933.jpg
    IMG_20201225_202933.jpg
    149,6 KB · Görüntüleme: 215
Sıkıntı yok hocam eskimişti değiştirecektim zaten ama iş görüyor yine kurtarabilirsem iyi olur.
Benim eski bilgisayara bir kova su dökülmüştü. Kasanın içinden bir damla bile su geçmemişti. Yeni alacağınız kasayı bu şekilde seçmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Açmaya sakın çalışmayın. Uzman ekiplerce temizlenmesi gerekir. Belli ki kısa devre olup sistem kapanmış. Her tarafı izopropanol ve çeşitli solventlerle temizlenir ve gerisi şansa kalır.

Sonuç olarak bütün parçaları çıkarttım ve ekran kartı başta olmak üzere anakart ve RAM'lerin üzerine çakmak gazı sıkarak diş fırçası ile güzelce sildim. Sonra petek önünde bir saat bütün parçaları kuruttum sonuç resimdeki gibi. Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara belki çözüm olabilir. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20201225_234325.jpg
    IMG_20201225_234325.jpg
    162,1 KB · Görüntüleme: 220
Sonuç olarak bütün parçaları çıkarttım ve ekran kartı başta olmak üzere anakart ve RAM'lerin üzerine çakmak gazı sıkarak diş fırçası ile güzelce sildim. Sonra petek önünde bir saat bütün parçaları kuruttum sonuç resimdeki gibi. Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara belki çözüm olabilir. Herkese sağlıklı günler diliyorum.
Bu tarz şeyleri statik elektrik yüzünden halının üzerinde yapmak çok sağlıklı değil. Sevindim kurtarabildiğinize.

Bu tarz şeyleri statik elektrik yüzünden halının üzerinde yapmak çok sağlıklı değil. Sevindim kurtarabildiğinize.

Çok teşekkür ediyorum. Bu arada halı üzerinde yapmadım hocam silme ve temizleme işlemlerini ahşap sehpa üzerinde yaptım ve kurutma işlemini de o şekilde. Çalıştırma kısmını anakartın altına monitör kılıfı koydum ve o şekilde çalıştırdım :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı