Bilgisayar kasasından "cır cır" sesler gelmesi

Iratuss

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2020
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
6 ay önce Vatan'dan PC almıştım. Bilgisayarın kasasına kulağımı yasladığım zaman ekran kartından cır cır diye ses geliyor (cızırtı sesi değil). Sizce normal mi? Eğer ekran kartında sıkıntı varsa değişim için ne gibi evraklar gerekir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sesin ekran kartından geldiğine eminseniz yüksek ihtimal coil whine yani bobin ağlaması da deniliyor internette coil whine diye aratıp videoyu izleyin aynı ses ise sesten başka zararı olmaz ancak siz yine de değişim talebinde bulunabilirsiniz bilgisayarınız yeni fatura ile Vatan Bilgisayar'a gidip ekran kartını teslim etmeniz yeterli.
 
kasanızı açın ve ekran kartınızı çıkarın. fanların üzerinde tozlanma ya da fana takılan bir kablo olabilir. fanları temizleyin, radyatörüne şöyle soğuk bir hava tutun(saç kurutma makinesinin soğuk fanını kullanabilirsiniz).sonra bir daha deneyin, bunlar yoksa dediğinizi yapabilirsiniz. bunların dışında coil whine denilen bir durum olabilir. bu ekran kartların çoğunda mevcut. performansa etki etmez. yeni ekran kartıysa değişebilir ama eski ise ses alışın derim :)
 
Sesin ekran kartından geldiğine eminseniz yüksek ihtimal coil whine yani bobin ağlaması da deniliyor internette coil whine diye aratıp videoyu izleyin aynı ses ise sesten başka zararı olmaz ancak siz yine de değişim talebinde bulunabilirsiniz bilgisayarınız yeni.

Evet coil whine seslerini dinledim ama onun gibi değil ekran kartının programından fan hızını düşürünce o ses geliyor aynı zamanda ekran kartı fanları otomatik olarak çalıştığındada o ses geliyor.
 
Evet coil whine seslerini dinledim ama onun gibi değil ekran kartının programından fan hızını düşürünce o ses geliyor.

Fanları daha önceden kompresör veya benzeri hava veren cihazlarla temizlediniz mi? Hava ile temizlemede fanlar kesinlikle sabitlenmeli aksi taktirde tabiri caizse şirazesi kayıyor böyle problemler yapabiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı