Bilgisayar Kasasından Tıkırtı Gelme Sorunu

Kazuhira Miller

Kilopat
Yer
Mother Base
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yukarıdaki başlıkta belirttiğim bu sorunu bilgisayarı ilk aldığımdan beri yaşıyordum ama öyle rahatsız edici düzeyde değildi önemsemiyordum ama bu sıralar çok fazla olmaya başladı ve bu ses sinirimi bozuyor, beni bilgisayardan soğutuyor. Sorunun nasıl olduğuna gelecek olursak

Bilgisayarı açtığım zaman açar açmaz power tuşuna basar basmaz başlıyor kasa takırdamaya içinden takır tukur sesler gelmeye başlıyor bir süre böyle takırdadıktan sonra ses yavaş yavaş azalmaya başlıyor ve bir süre sonra da ses tamamen kayboluyor.

Acaba bilgisayar ısınırken mi böyle oluyor ? Her bilgisayar ilk açıldığında böyle yapar mı ? Çünkü bilgisayarı ilk açtığımda kasa buz gibi zaten sıcak olacak hali yok da bilgisayar ısınmaya başladığında bu ses ortadan kalkıyor hatta bilgisayarın hiç sesi kalmıyor fan sesini bile duyamıyorum. İçini açıp baktım herhangi bir sorun yok bütün parçalar gayet sağlam ve yerli yerinde ama neden böyle olduğunu anlayamadım.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar oynamış olabilir ısınmaktan olacağını sanmıyorum...
Fanları bir kontrol edermisininiz ve işlemci fanınıda elinizle bir harkeet ettirmeye çalışın öteki fanlarada bakmamazlık yapmayalım parçaları elinizle hareket ettirmeye çalışın eden olursa onu sabitleyin.

Egzoz fanı dışında diğer fanların hepsi sağlam sadece egzoz fanı biraz sallanıyor ama onu nasıl sabitleyeceğim vidalı değil köşelerinde plastik geçirme tırnakları var tırnakları sağlam kırılmamış ama sallanıyor bu arada benim gözlemlediğime göre bu ses ön taraftan geliyor yani harddiskin olduğu bölümden.

Orlar genelde tozlu ve iğrenç olur Sanırsam hddnin önündeki boşluktan geliyor içeriye birşey falan sıkışmış atmış olabilirler.
Güzelce açıp bakmak lazım ben genelde orlara hiç bakmamışımdır Elimden pek bişey gelmez fakat kasayı açıp çalışırken bakmakta fayda var.

Çalışır vaziyetteyken tıkırtı geldigi zamanlarda falan pcnin kutus açıkken kafayı eğ bi bak istersen.
Olmazsa ekran kartının yanında kulaklık sipariş et ve keyfine bak. :)

Kaç kere gözlemledim ama hiçbir sorun yok ki neden böyle olduğunu anlamıyorum zaten ben bilgisayarımı açtığım zaman o ses geliyor bazen 5 dakika sürüyor bazen de 10 saniye sürüyor hiçbir şey anlamadım.

Dediğim gibi bilgisayarı açtığım zaman başlıyor o ses ya 10 saniye sürüyor ya 1 dk ya da 2 dk bazen 5 dk sürdüğü bile oluyor sonra zaten hiç ses filen kalmıyor eğer bir çözümü yoksa ilk 5 dk sabredeceğiz o zaman.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı