Bilgisayar kasasından vergi alırlar mı?

Arkadaşlar soru soruldu, cevap verildi aslinda konu coktan bitti, bir arkadas söylemimden rahatsiz oldu ve özür diledim. Neden bu gerginlik, patlamaya hazir bomba gibi gezmeyin biraz relax :)

Yoo rahatım da yani bu sitenin kuralları var diyor biri. Biriside burası forum sites iistedıgınızı sorabilirsiniz diyor. Bunlardan ilk soruyu soran arkadaş haklı burası bir forum sitesi illaki teknoloji sorulması kaydıyla açılmadı bu forum. Google de bulamadıgın cevapları bulabilmek için bilgilendirilmek veya bilgilenmek içinde açıldı. Şimdiarkadaşın sordugu soruyu bende merak ediyordum. Avusturya'ya gidip geliyorum 7 aydan 7 aya bende oranın vatandaşı değilim ama orada hem ev aksesuarları hem burada aşırıya kacan pahalı mı pahalı 150 bin liralık kamerayı ben orada 7600 euro ya aldım. Mesela onu getirebilir miyim bilmiyordum. Burada 90 bin lira olan ASUS TUF serisi ve ROG serisi olan laptoplardan 1'er tane aldım oradan 1 TUF serisi 2000 euroya ROG serisi 1850 euro ya aldım. Ve bir Huawei'ci olarak Huawei'nin aıklınıza gelen tüm sistemlerini aldım monitorunden tut FreeBuds'lara P50 Pro ve P50 pocketten tut GT3 Pro saatine. Huawei notebook una(kardeşime) kadar her şeyini aldım. E şimdi düşünüyorum nasıl götüreceğim Türkiye'ye diye şu an ben türkiyedeyim denizli ilçesinde. Orada tanıdık vasıtasıyla galericilik ve oto tamir işi ayrıca kendi işimide orada devam ettiriyorum. Arkadaş konuyu actıgı zamandan beri adam gibi cevaplar verilseydi bende gereken cevapları alacaktım. Ama biri geliyor burası forum sorabılırsınız birisi diyor burada kurallar var sanki bu forumun CEO'su.

Buranın yurt dışı ve yurt içi olayları ile ilgili soru sormak yasak diye bir kuralı yok.
Nerenden okudun yazıyı :D .
Ben ona mı yasak dedim? Her istediğini söylemeyeceğini, her istediğin konuyu açamayacağını çünkü kuralların olduğundan bahsediyorum. Bu konu buna dahil değil.
Google de bulamadıgı

Hiç aramayı denedin mi diye sormak istemiyorum bile.

Düzenleme: Linkin güncelliği ve içerisindeki bilgilerin doğruluğundan emin değilim, yukarıda Engin hocam ücret alınmadığını belirtmiş, ancak bu linkte 1 senede maksimum 1 adet ile sınır, ücretine göre vergi gibi şeylerden bahsetmiş. Yine de tabii en doğru bilgiyi halihazırda yurtdışında yaşayıp buraya ürün getirmiş birisi olarak Engin hocam verecektir. Bu sene yasa değişti diye biliyorum ama yolcu beraberinde getirilen eşyalar için bir şey var mı emin değilim.

Son düzenleme:
Nerenden okudun yazıyı :D.
Ben ona mı yasak dedim? Her istediğini söylemeyeceğini, her istediğin konuyu açamayacağını çünkü kuralların olduğundan bahsediyorum. Bu konu buna dahil değil.

Hiç aramayı denedin mi diye sormak istemiyorum bile.

Düzenleme: Linkin güncelliği ve içerisindeki bilgilerin doğruluğundan emin değilim, yukarıda engin hocam ücret alınmadığını belirtmiş, ancak bu linkte 1 senede maksimum 1 adet ile sınır, ücretine göre vergi gibi şeylerden bahsetmiş. Yine de tabii en doğru bilgiyi halihazırda yurt dışında yaşayıp buraya ürün getirmiş birisi olarak engin hocam verecektir. Bu sene yasa değişti diye biliyorum ama yolcu beraberinde getirilen eşyalar için bir şey var mı emin değilim.

Google de bulamadığını derken bu konuyu kast etmedim. Senin normal hayatta sorguladıklarınla bizim resmi ve legal olarak sorguladıklarımız farklı kavramlar. Sen gidip uzun uzun cevabı okursun ama vakit kaybı. Bu sorunları yaşayıp çözüm sunan veya direkt olarak çözümü uyarı ile kısayol olarak yapan arkadaşların hakkını ödeyemem. Kimse böyle uzun işlemler ile uğraşmasın diye teker teker konuların veya sorunların detayını veriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı