Çözüldü Bilgisayar kasasını yan yatırarak kullanmak anakarta sıkıntı çıkartır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Bilecik
Anakartım MSI B450-A Pro. 6-7 yıldır kullanıyorum. Sanırım anakart eskidiği için artık PCI slotu, dik kullanımda fazla yamuluyor. Sorunu tam anlayamadım ama TUF 9070 XT ekran kartına geçiş yaptım. Kasayı dik kullanırken ekran kartı çok fazla sarkıyor ve sarkma engelleyici aletlerle de geçecek gibi değil. Kartı ucundan havaya kaldırmak için çok fazla güç uygulamak gerekiyor sanki bir şey tutuyormuş gibi o gücü uygulamak istemiyorum. Kasayı yan yatırarak kullanmaya karar verdim ama ekran kartının uygulayacağı kuvvetten dolayı sıkıntı çıkar mı? Bilemedim. Fikirlerinizi bekliyorum.

Yamuklukla ilgili ek bilgi vereyim. Kasa dikken, yan yatık duruma oranla belki 1Cm'den fazla yatıklık oluşuyor. Belki sarkma engelleyici aleti kasa yan yatıkken ayarlayıp o şekilde kasayı diksem mantıklı olabilir ama bu sefer de ekran kartına çok güç düşecek diye korkuyorum. Muhtemelen anakartın PCI slotu artık eski gücünde değil o yüzden çok sarkma oluyor.

Çözüm
@agritux @Mert Can Urcan @LeFeyn

Dediğiniz gibi vidaları bir çıkarttım. Ekran kartını tam olarak destekleyerek vidalama yapmamışım zaten çıkartırken de biraz zor çıktı. Ekran kartını destekleyerek vidaları tekrar sıktım. Destekli ve desteksiz fotoğrafları attım şimdi düzeldi gibi. Yardımlarınız için teşekkürler.
Vidalamada hata var gibime geldi.
Kartın vidalarını gevşetin ve elinizle ekran kartının sarkmasını alacak kadar yukarı ittirin ve o şekilde ittiriyorken vidaları tekrar sonuna kadar sıkın.
O manyetik aparatın amacı zaten PCI-e slotundaki yükü almak. Kasayı yan yatırın, kart düz olacak sekilde o içinden çıkan desteğin yüksekliğini ayarlayıp koyun kenarına. Yumuşak temas değil sert temas olması gerek. Yani 1-2mm kadar yüksek ayarlayıp esneme payını alın.
Tamamdır dediklerinizle tekrar kontrol edeyim.

Fotoğraf attım sizin için. Birisi desteklememe rağmen olan yamukluk, flashlı olan yan yatıkken kullandığım pozisyon.

Evet altı boş ya biraz o yüzden düşündüm ben de. Dediğin gibi çok fazla vida var ama sonuçta altından komple destek almıyor sadece vida yuvalarından destekle kasaya monte duruyor. Sıkıntı olmaz diyorsanız yan kullanırım o zaman.
Ya anakartınız kasada yamuk duruyor -ki pek mümkün değil- ya da kartı takarken düzeltmeden direkt vida atmışsınız.

Kasa tarafında çift vida ile sabitleme yok mu? Tek vida ile mi sabit?

Her neyse şu an vidalar falan yetersiz kalmış, kasayı yatır, vidaların gevşekliğini kontrol et kartı düz konuma getirip. Ondan sonra arkadaki desteği düzelt, ayarla ve tekrar yatır. Tekrar esnerse yatır, yarın bilgisayarcıya veya hırdavatçıya git elinde bir tane vida ile, pul al (fotoğrafı göster vidalar gevşek kalıyor diye) yatır ve öyle sabitle gerekirse.

Cidden ağzı burnu ayrı yerlerde kartın.
Vidalar gevşek değil 3 vida var.
Ya anakartınız kasada yamuk duruyor -ki pek mümkün değil- ya da kartı takarken düzeltmeden direkt vida atmışsınız.
Tekrar vidalara bakacağım. Bana da bir sorun var gibi geliyor çünkü çok sarkık duruyor ve düzeltemedim.

Tekrar vidalara bakacağım. Bana da bir sorun var gibi geliyor çünkü çok sarkık duruyor ve düzeltemedim.
Yatır sistemi öyle kullan bugün kullanmak zorundaysan, yarın hem vidaları hem yuvaları kontrol et. Sonra kasa içinde GPU'u destekleyecek parçayı düzelt, olmuyorsa başka bir şeyler koy - yeter ki koy, (geçici olarak kitap bile koysan fanları bloklamadan olur) gpu o kadar yamulup çalıştığına duacı ol çünkü ya zarar görecek ya da zarar verecek durumda.

Vidalar gevşek olmayabilir.
1- kasayı yan yatırın
2- Vidaları gevşetin
3- kartın düz olduğuna emin olun
4- aparatın boyunu karta tam temas edecek şekilde ayarlayın
5- kartın vidalarını kart düz iken iyice sıkın

Dediğiniz gibi vidaları bir çıkarttım. Ekran kartını tam olarak destekleyerek vidalama yapmamışım zaten çıkartırken de biraz zor çıktı. Ekran kartını destekleyerek vidaları tekrar sıktım. Destekli ve desteksiz fotoğrafları attım şimdi düzeldi gibi. Yardımlarınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• foto1.jpeg
    foto1.jpeg
    146,2 KB · Görüntüleme: 10
  • foto2.jpeg
    foto2.jpeg
    153,4 KB · Görüntüleme: 10
Çözüm
Anakartım MSI B450-A Pro. 6-7 yıldır kullanıyorum. Sanırım anakart eskidiği için artık PCI slotu, dik kullanımda fazla yamuluyor. Sorunu tam anlayamadım ama TUF 9070 XT ekran kartına geçiş yaptım. Kasayı dik kullanırken ekran kartı çok fazla sarkıyor ve sarkma engelleyici aletlerle de geçecek gibi değil. Kartı ucundan havaya kaldırmak için çok fazla güç uygulamak gerekiyor sanki bir şey tutuyormuş gibi o gücü uygulamak istemiyorum. Kasayı yan yatırarak kullanmaya karar verdim ama ekran kartının uygulayacağı kuvvetten dolayı sıkıntı çıkar mı? Bilemedim. Fikirlerinizi bekliyorum.

Yamuklukla ilgili ek bilgi vereyim. Kasa dikken, yan yatık duruma oranla belki 1Cm'den fazla yatıklık oluşuyor. Belki sarkma engelleyici aleti kasa yan yatıkken ayarlayıp o şekilde kasayı diksem mantıklı olabilir ama bu sefer de ekran kartına çok güç düşecek diye korkuyorum. Muhtemelen anakartın PCI slotu artık eski gücünde değil o yüzden çok sarkma oluyor.
Ekran kartını dikey kullanmak için olan aparatlar var onlardan alarak kullanabilirsin. Yatay kullanmaktan da zarar geleceğini sanmıyorum.

Bir tık daha düzeltilebilir gibi geldi ama sanırım biraz nazik davranıyorsunuz. 🙂 Öte yandan kasanın el verdiği durum da bu kadar gibi duruyor. İlginç bir denge var.

Konudan bağımsız bellekleriniz Samsung mu yoksa Hynix mi hiç kontrol ettiniz mi? Maksimum VRAM sıcaklığı olarak kaç dereceyi gördünüz acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı