Bilgisayar kasasının camı ısındı

Aslan Kedi

Hectopat
Makaleler
1
Bilgisayarın tahmin ediyorum güç kaynağından bazen çok yüksek ses geliyor. Bilgisayarın camına dokundum elim ısındı. Bayağı sıcak ama her tarafı değil. Ekran kartının olduğu yer sıcak. O sesin ekran kartından çıktığını sanmıyorum ama cam neden ısındı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok bariz zaten çoğu arkadaşımın dediği gibi fanlar sorun. Egzoz fanlarını ayarla ve mümkünse (çoğu kişinin yaptığı gibi) arka ve üst fanları egzoz fanı olarak kullan. Ayrıca iyi bir temizlik yap tozlanma yapmış olabilir.

Bilgisayarın tahmin ediyorum güç kaynağından bazen çok yüksek ses geliyor. Bilgisayarın camına dokundum elim ısındı. Bayağı sıcak ama her tarafı değil. Ekran kartının olduğu yer sıcak. O sesin ekran kartından çıktığını sanmıyorum ama cam neden ısındı?

Ekran kartının olduğu bölge ısınıyorsa normaldir.

Camın ısınmasının sebebi, kasa içindeki sıcak havanın düzgün bir şekilde dışarı atılamaması. Bu durum genelde ekran kartı gibi yüksek performanslı bileşenlerin çok ısınmasıyla ortaya çıkar. Özellikle ekran kartının olduğu taraf ısınıyorsa, oradaki hava dolaşımı yeterli değil.

Soğuk hava önden girip sıcak hava arkadan veya üstten çıkmalı. Fanlar ters çalışıyorsa bu ısı birikmesine neden olur? Ve fanı temizle toz birikmiştir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı