Bilgisayar kendi kendini kapatıyor

• Konuyu başlatan Wnts
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.115

Wnts

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Kullanmakta olduğum toplama bilgisayarım ağır oyunlar açtığım zaman kendini kapatıyor. Forza Horizon 4 GTA 5 gibi.
İnternette gezerken ve CS:GO oynarken hiçbir sorun yok.
Isınma sorunu yok, dereceler gayet normal. Ekran kartında sıkıntı yok.
Bilgisayarı açtığım zaman güç kaynağı garip sesler çıkarıyor; sürtünme takılma gibi bu sesler, çok fazla ve yüksek çıkıyor.
Bilgisayar kapandığı zaman tekrar açıyorum, kasa açılıyor, fanlar dönüyor, ışıkları geliyor ancak ekrana görüntü gelmiyor. Aynı şekilde klavyenin ve farenin ışıkları gelmiyor ve çalışmıyor ama kasa çalışıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızın sıcaklığında bir sorun yoksa termal macun yenilemenize henüz gerek yok. Ne olur ne olmaz diye pahalı olmayan, işlevsel bir macun kullanabilirsiniz.
OCCT den teste soktuğumda ekran kartını falan herhangi bir sorun yaşamıyorum ancak Powera basıp test dedikten 10 saniye sonra dediğim olay yaşanıyor.

Dediğinize bakılırsa yüksek ihtimalle sorun Güç Kaynağında.
Başka bir Güç kaynağı takıp deneyebilirsiniz.
Yarın farklı güç kaynağı ile deneyeceğim.
PC kaldırmıyor kendini korumaya alıyor olabilir.

Katılıyorum.
Bende böyle düşünüyorum yük binince oluyor.
Güç kaynağını değiştirip deneyin ve lütfen diğer parçaları ve PSU'nun kaç Watt olduğunu yazın.
Gtx 1660 i54690k b85m gaming corsair 650w
Muhtemelen bilgisayar, ekran kartını yakmazsın diye, o an kapatıyor kendini korumaya alıyor.
Termal Macun'u kurumuş olabilir belki veya fanı uzun zamandır temizlenmemiş olabilir.
Temizliklerini yaptım 1 ay önce bütün macunları değiştirdim ama düzelmedi.

aynı sorun bendede oluyordu ne alaka deme. Forum Açtıgımda Sorun HDD de olabilir dediler. Yeni Bir SSD aldım sorun çözüledi. Arkadaşımın Ekran Kartını Taktım Yine Aynı Sorun Oldu. En son ram i değiştim sorun ortadan kalktı sorun ram de olabilir.

Bilgisayarım kapanınca 2 gün kadar açılmadığı oluyor sadece kasa çalışıyor. Sizde de böyle mi?

Bahsettiğiniz şeyler PSU yetmezliği ile uyuşuyor. Yeni bir PSU deneyeceğinizi söylemişsiniz zaten. %95 sorun çözülecektir.

Bilgisayarım kapanınca 2 gün kadar açılmadığı oluyor sadece kasa çalışıyor. Sizde de böyle mi?
Benim sadece yüke bindiğinde monitör ve ekipmanlar gidip reset attığında normal bir şekilde tekrar başlıyor, yüke binen oyunlara girmeme izin vermiyor bir nevi öyle bir şey henüz başıma gelmedi.

Bahsettiğiniz şeyler PSU yetmezliği ile uyuşuyor. Yeni bir PSU deneyeceğinizi söylemişsiniz zaten. %95 sorun çözülecektir.
Önerebileceğiniz marka ve kaç watt yeterli olacaktır 600tlye kadar bütçem var.
İmkanım olursa dediğiniz parçalarıda değiştirip deneyeceğim teşekkürler.

Önerebileceğiniz marka ve kaç watt yeterli olacaktır 600tlye kadar bütçem var.
Hocam PSU hesaplama siteleri mevcut oralardan ya da buraya sisteminizi yazarak sorabilirsiniz arkadaşlar yardımcı olur bu konu hakkında ayrı bir konu açarsanız daha anlaşılır olur hatta. 600TL'ye kadar bulursunuz diye umuyorum. Malum fiyatlar günden güne artıyor.

PSU almadan önce ama deneme şansınız varsa başka bir PSU ile deneyin ki sorunun onda olduğuna emin olun. Sonra boştan yere masraf çıkmasın hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…