Çözüldü Bilgisayar kendini açamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ademsh

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
H110M PRO VD-İ5 6500-GTX 750 Tİ-16GB DDR4 3200MHZ
PC boşta duruyordu yük falan yoktu PC'ye tekrar oturduğumda mouse ve klavye gitmişti ışıkları sönmüştü kablolarını tak çıkar yaptım olmadı. PC çalışıyordu sonra PC düğmeden kapattım tekrar açmaya çalıştığımda çalışıyordu ama 5 sn falan dönüp kapandı sonra tekrar 5sn durup kendini açmaya çalışıp durdu. Sonra ben tekrar açtığımda açıldı PC biraz vakit geçtikten sonra mouse ve klavye yine dondu ve ekranda donmuştu tekrar kapattığımda aynı sorun oldu hiçbir şey anlamadim yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Total Power kısmında mı 230W yazıyordu? Eğer öyleyse cidden mucize vaktinde çalışması.

Hocam sorunu çözdüm. İşlemci ısınmış bu yüzden açmamıs kendini ama ben hâla anlamadim. Aldığımdan beri çalışıyor ama PSN'in arka etiketinde 230W yaziyor nasıl yetiyor anlamadim.
Hocam aynı sorun bende de oldu farklı çözümleri olabilir ama benim çözümüm BIOS pilini çıkarıp 10 dk beklemek ve tekrar takarak BIOS resetlemek oldu.

Hocam bios pili şu:
1661756107397.png

Hocam aynı sorun bende de oldu farklı çözümleri olabilir ama benim çözümüm BIOS pilini çıkarıp 10 dk beklemek ve tekrar takarak BIOS resetlemek oldu.

Hocam BIOS pili şu:
Eki Görüntüle 1499669

Hocam merhaba, ben PC'yi PSU kablosunu çıkartıp beklletim biraz açıldı. Hatta annakartin MSI yazizisi geldi ekrana ama Windows dönme simgesi çıkmadı öyle durdu PC sonra kapattim.

Anakartında sorun var yüksek ihtimalle. Sorunu tam belirlemek için bir tamirciye gitmeni öneririm.

PC arada bir açılıyor tam olarak anakarta olmayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba ben PC'yi PSU kablosunu çıkartıp beklletim biraz açıldı hatta annakartin MSI yazizisi geldi ekrana ama Windows dönme simgesi çıkmadı öyle durdu PC sonra kapattim.

PC arada bir açılıyor tam olarak anakarta olmayabilir.

Benim şüphem PSU'ya da anakartta sorun olduğu üzerinde ama bayağı yüksek ihtimalle PSU'nuz makinenizi artık kaldıramıyor ve bilgisayar kapanıyor. PSU'dan yanık kokusu geliyor mu diye bakar mısınız (benim eski PSU da öyle olmuştu sonra sizinkine benzer bir sorun çekmiştim). Eğer elinizde varsa başka bir PSU denemenizi öneririm.

Benim şüphem PSU'ya da anakartta sorun olduğu üzerinde ama bayağı yüksek ihtimalle PSU'nuz makinenizi artık kaldıramıyor ve bilgisayar kapanıyor. PSU'dan yanık kokusu geliyor mu diye bakar mısınız (benim eski PSU da öyle olmuştu sonra sizinkine benzer bir sorun çekmiştim). Eğer elinizde varsa başka bir PSU denemenizi öneririm.

Hocam ben hiç bakmamıştım şimdi farkketim benim PC i5 6500 GTX 750 Ti vardı 230v yaziyor arkada ama bu zamana kadar nasıl çalıştı anlamadım yanık kokusu gelmiyor bu arada.

Total Power kısmında mı 230W yazıyordu? Eğer öyleyse cidden mucize vaktinde çalışması.

Hocam sorunu çözdüm. İşlemci ısınmış bu yüzden açmamıs kendini ama ben hâla anlamadim. Aldığımdan beri çalışıyor ama PSN'in arka etiketinde 230W yaziyor nasıl yetiyor anlamadim.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı