Bilgisayar kendini yeniden başlatıyor

pullmeunder

Kilopat
Katılım
29 Ekim 2015
Mesajlar
309
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar, 1.5 aydır internet forumları üzerinden kovaladığım bu soruya kesin bir cevap almak niyetiyle tüm analizleri mi, testlerimi buraya yazaraktan kesin cevap bekleyeceğim ve gerekli işlemleri yapacağım. Konuya geçiyorum: Bilgisayarım kendini yeniden başlatıyor ve bunu mavi erkan veya bir hata ekranıyla yapmıyor. Sanki bilgisayarı tuşuna basılı tutup kapatıp sonra yeniden açmışım gibi kendini başlatıyor. Bazı geceler sabaha kadar bile bekleyebilirken, bazı zamanlar 3 saat kullandıktan sonra başıma geliyor. Oyun oynarken, iş için programlarımı kullanırken zaten hemen kapanıyor. Oyunlar açılsa bile düşük FPS oynanıyor. Şimdi varolan çözüm önerilerine ve bunlardan aldığım sonuçlara gelelim:

ısı problemi (yok): fanlarım düzgün çalışıyor. Kasamı düzenli olarak temizliyorum. Termal macun 2.5 senedir yenilenmedi. Isı problemi olduğu zaten gözükmüyor.

CPU hızı sorunu (mevcut): CPU'm olması gerekenden düşük bir hızda çalışıyor. Maksimum 3.5 GHz gören işlemcim normalde 4.00 GHz ile çalışması gerekiyor. Konu ile ilgili tespiti "asım demir" yapmıştı. Ancak çözüm önerilerini uygulamama rağmen bir gelişmeye varamadım.

GPU hızı sorunu (bilmiyorum): driverları güncel tutmama rağmen açılmayı ve oynatmayı başaran oyunlarda olduğundan normal halinden daha düşük bir FPS almaktayım.

BIOS (güncel değil): maalesef USB belleğim olmadığı için güncelleme yapmadım, yapamıyorum. Ama sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünen varsa alacağım.

BIOS sıfırlama (yapıldı): BIOS sıfırlamasını yaptım.

Windows (güncel): Windows 10 en son sürüm ile güncel bir vaziyette.

PSU sorunu (şüpheli): PSU'nun bozulmasının buna sebebiyet verdiğini düşünüyorum. Çünkü yüklendiğim zaman bilgisayara %100 yeniden başlatıyor kendini.

RAM sorunu (yok): kontrol ettiğim kadarıyla RAM'ler düzgün ve olması gerektiği gibi çalışıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum, eksiğim olduysa belirtin lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eksik var , Kullandığın HDD, SSD, 2.5 Senedir termal macun yenilemesi yapmamışsın yap, HDD, SSD Sorun olabilir, Kasanın etrafını kontrol kalemi ile ölç kaçak var mı diye.
 
Eksik var , Kullandığın HDD, SSD, 2.5 Senedir termal macun yenilemesi yapmamışsın yap, HDD, SSD Sorun olabilir, Kasanın etrafını kontrol kalemi ile ölç kaçak var mı diye.
SSD kullanıyorum 2 tane. İyi durumdalar. Kontrol kalemim yok maalesef.
@pullmeunder Sisteminizi PSU dahil yazar mısınız? Özellikle PSU markası ne? Arıza PSU gibi duruyor. OCCT ile ekran kartı testi yapar mısın?

Corsair 550 watt'lık bir PSU. Aldığım kasaya sabitti 3 sene önce.
 
Son düzenleme:
Termal macunu değiştir, bazı anakart üreticileri Windows içerisinde Live olarak günceleme yapmaya olanak sağlayabiliyor, işlemcinin düşük performansta çalışması yük altında yeniden başlamaya sebep olabilir, başka bir işletim sistemi ile (Linux altyapılı bir dağıtım, Os X vs) dene birde.
 
Güncel tutacağım. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra yazacağım arkadaşlar.

Kasam bu arkadaşlar bu arada.
 
Evet arkadaşlar, BIOS'u güncelledim. Şimdi baya zorlayıcı bir oyunun ve sürekli kapanmasını sağlayan oyun ile test edip detayları paylaşacağım. Açacağım oyun Borderlands 3
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı