Bilgisayar kilitleniyor ve reset atmadan düzelmiyor

alicini

Kilopat
Daha fazla  
Dünyanın en saçma hatası galiba, hata raporu bile vermiyor (mavi ekran tarzı). Yazılımlar güncel. Windows 10 kullanıyorum (kullandığım PC farklı). Virüs trojan taraması yaptım, UEFI BIOS'u güncelledim, resetledim, pilini çıkardım. Hatta bu hatayı BIOS ekranında bile verdi. Şüphelendiğim parçalar: Anakart, RAM ve işlemci. Bu hata işlemciyi 3.7 GHz'den 3.8'e, yetmeyip 3.9'a, onda da ısınmadığı için 4.0 GHz'ye çektiğim için olabilir. 4.0 GHz'de yapınca eski haline getirdim. Bu arada bu işlemci RAM'in belleğini video bellek olarak kullanıyor, ben de bu sistemi aldıktan 3 ay sonra ekran kartı aldım, işlemci RAM'i boşa kullanmasın diye APU yani kendi grafik kartını devre dışı bıraktım, acaba voltaj fazla mı geldi işlemciye ve zarar mı verdi? Çünkü işlemci buna da ayrı voltaj veriyor. Bu sorunun olma sıklığı bazen oyunu açıktan birkaç dakika sonra, bazen PC'yi açtıktan birkaç dakika sonra, bazen 1 saat sonra, bazen de 4-5 saat oyun oynamama rağmen hiç kilitlenmiyor. Sistemi temmuzda almıştım, bu zamana kadar hiç temizlemedim. Termal macun ilk alındığı gibi duruyor ama alakası olacağını sanmıyorum. 3 ayda kurumaz, çünkü işlemci ısınmıyor.
Güncel!

Son düzenleme:
soruna aspirin etkisinde bir çözümüm yok, ben olsam ne denerdim diye düşündüm :) ekran kartını çıkarıp bir müddet kullanın, kilitlenme oluyor mu olmuyor mu, bakın... eğer olmuyorsa büyük ihtimalle power supply yetmiyordur sisteme çünkü radeon rx 570 minumum 450w psu istiyor diye belirtiliyor amd'nin sayfalarında... bi de sizin kart overclocklu, daha da fazla güç gerektirir...

Eğer APU'da problem yaratmayıp, ekran kartı taktığınızda yaratıyorsa problemin kaynağı bana PSU gibi geldi. Farklı bir 500W ve üstü PSU ile test etmelisiniz. PSU'nuz çok kaliteli değil. PSU testi sonrası halen sorun devam ediyorsa, problem %100 yeni aldığınız GPU'da demektir.

Eğer APU'da problem yaratmayıp, ekran kartı taktığınızda yaratıyorsa problemin kaynağı bana PSU gibi geldi. Farklı bir 500W ve üstü PSU ile test etmelisiniz. PSU'nuz çok kaliteli değil. PSU testi sonrası halen sorun devam ediyorsa, problem %100 yeni aldığınız GPU'da demektir.
Cevabın için teşekkür ederim. Tamirciye gidip deneyeceğim.
Furmark ve stres testlerinde hiç sorun olmuyor du aslında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı