Bilgisayar komutları farklı çalışıyor

Barney28

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta çok belirgin anlatamadım. Sorunu nasıl yazacağımı bilemedim sorun şu bilgisayarı kullanırken bir anda tüm tuşlar klavye fare sapıtıyor. Mesela sayfada aşağı yukarı yapmak istediğimde fare tekeriyle sayfa büyüyor küçülüyor veya bir sekmeye tıklayınca yeni Google açıp açıyor siteyi ve daha bir sürü şekilde sorunlar oluşuyor. Bilgisayarı kapatıp fişini çekmeden düzelmiyor. Mesela şu an sorun yok PC'de ama ara sıra oluyor. Virüs taraması yaptım. Virüs yok. Ne yapabilirim?

Arkadaşlar başlıkta çok belirgin anlatamadım. Sorunu nasıl yazacağımı bilemedim sorun şu bilgisayarı kullanırken bir anda tüm tuşlar klavye fare sapıtıyor. Mesela sayfada aşağı yukarı yapmak istediğimde fare tekeriyle sayfa büyüyor küçülüyor veya bir sekmeye tıklayınca yeni Google açıp açıyor siteyi ve daha bir sürü şekilde sorunlar oluşuyor. Bilgisayarı kapatıp fişini çekmeden düzelmiyor. Mesela şu an sorun yok PC'de ama ara sıra oluyor. Virüs taraması yaptım. Virüs yok. Ne yapabilirim?

CMD açın. Bunu yazın ama yazmadan önce CMD sağ tık yapıp yönetici olarak çalıştır deyin orada bir düzenleme yapacak CMD açık olsun %100 de %100 olduğunda yeniden başlatın çözülebilir bende düzelmişti.

Dosya Ekleri

• 1628878026235.png
    1628878026235.png
    840 bayt · Görüntüleme: 51
CMD açın. Bunu yazın ama yazmadan önce CMD sağ tık yapıp yönetici olarak çalıştır deyin orada bir düzenleme yapacak CMD açık olsun %100 de %100 olduğunda yeniden başlatın çözülebilir bende düzelmişti.

Dediğini yaptım böyle bir şey çıktı yeniden başlattım bu arada.
1628879070681.png

CMD yönetici olarak çalıştır ve bunu yaz chkdsk C: /r /f eğer olmazsa dene sonra sana bir soru soracak ona y de yeniden başlat.

Çözülmedi gene oldu ama bu sefer bir şey fark ettim bu olmadan önce klavyemin ışıkları vardı bir tuş var klavyenin ışıklarını açmak için bastım tuşun adı scroll lock bastıktan sonra klavye kapanıp açıldı geri geldi ama gene tüm tuşlar karıştı kafayı yedi gene PC acaba klavye bozuk olduğu için mi böyle oluyor?
Bir şey daha fark ettim bilgisayar kafayı yediğinde masaüstüne döndüm sağ tık yaptım orada yenile görünüm gibi şeyler varya hani normalde orada olmayan başka bir şey vardı Power sheel açmak için tıklayın falan diyordu acaba bu bir virüs mü ismini PowerShell yapan internette araştırdım bu tür şeyler varmış virüsün saklanması için yapılıyormuş.

Uygulayın.

CMD yönetici olarak çalıştır ve bunu yaz chkdsk c: /r /f eğer olmazsa dene sonra sana bir soru soracak ona y de yeniden başlat.
1628959294981.png

dediğini yaptım komutu yazdım şimdi yeniden başlatıyorum ama çözülceğini düşünmüyorum virüs olabilir gibi geliyor bana

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı