Bilgisayar konusundaki takıntıya ne yapılabilir?

furkankoc162

Decapat
Daha fazla  
Böyle bir başlık ve böyle bir konuyu ilk defa görmüş olabilirsiniz ama durum benim için çok vahim. Tanıdığım bir abiye masa yaptırdım geldik montajladık falan hatta montajlamadan önce hani şu bildiğimiz çalışma masalarındaki hiçbir tarafı hava almayan sağı solu kapalı böyle tabut gibi bir bölme yerini özellikle de belirttim sağı solu açık olsun arkası duvara bitişik olmasın falan diye.

Açıkçası bunları kafamda o kadar çok büyüttüm ki acayip bir takıntı haline geldi, neyse ama kasanın sıfıra sıfır değil de biraz daha geniş sığabildiği sağdan soldan önden arkadan açık bir bölme yaptırdım ki konu o bile değil. PC'de En ufak bir anormal bir ses duyayım hemen bir yaklaşıp bakasım geliyor ses nereden geliyor diye. Termal macun veya kasa temizliği için ekran kartı sökerken sanki çok riskli bir şey yapıyormuşçasına dikkatli çıkarmaya çalışıyorum parçaları, gören PC parçası söküyor değil de bomba imha etmeye çalışıyor falan diyebilir yani.

Dalgınlıkla sert çıkarayım veya PCI Express'e tam oturmasın falan bir şey olmuş mudur diye içim içimi yiyor. Google'da herhangi bir alışveriş veya sözlük gibi basit bir sayfaya tıklarken bile kafamda birçok senaryo kuruyorum acaba oradan virüs girer mi buradan şu virüs girip şu oyunda FPS kaybı yaşattırır mı diye. Mesela kasaya ufak darbe gelsin bu forumda diğer forumlarda vs araştırırım bir şey olmuş mudur diye, hatta çoğu zamanda tatmin etmez bulduğum sonuçlar. Ve çok ironiktir ki ekran kartım ve anakartım hatta RAM'im Turbox marka. Evet zamanında bütçe sorunu yaşıyordum ki hala öyle, sanırım parayı yönetmekte zayıfım.

Tüm sitenin adeta bir düşman kesildiği Turbox markası PC'nin ana bileşenlerini oluşturmuş durumda evet en kısa zamanda değiştireceğim. AMD işlemci ve B540 anakart gibi en azından adı olan ürünlerden devam edeceğim geliştirmeye. Bayağı uzun yazdım. Şimdi böyle kafaya takmış birinin başına gelebilecek en kötü şeylerden biri bence kasaya tekme atmaktır değil mi? İsteyerek atmadığımı yazının burasına kadar okuduysanız gayet anladığınızı düşünmekteyim, dizim kasanın sol üst tarafına çarptı sert bir çarpma değildi ama tahmin edebileceğiniz gibi bayağı kafama takıldı bu da. Hatta bir ara kasayı aynı marka model parçalardan bir tane daha toplamayı bile düşündüm, Turbox parçalar bayağı ucuz çünkü. kafamda da RX6600 almak vardı. baya bir ikileme düştüm resmen bir tane daha mı toplayım aynı bilgisayardan yoksa ekran kartı mı alayım diye. Ama sonra Turbox marka diye bu forum sayesinde vazgeçtim bir daha aynı hataya düşmedim. Gelelim buraya kadar okumuş olanlar için neyi paylaşmak istediğime. Aslında sadece içimi dökmek istedim bayağı bir takıntı seviyesine getirmişim. Aslında asosyal bir insan değilim ama kafanın dağılması gündemden uzaklaşmak için kullandığım bir cihaz olduğu için bu kadar değer vermiş olabilirim. Okuduğunuz için gerçekten çok teşekkür ederim hepiniz gerçekten çok değerlisiniz benim için. :) Bu derdim ile alakalı gerçekten sizlerden tavsiye istiyorum ve buna ihtiyacımın olduğunun farkındayım. Ha bu arada kasaya bir şey olmuş mudur? Ya ben pek bir şey göremedim de :D

Bu arada daha anlatılacak bu takıntıyla alakalı bayağı şeyler olabilir ama bunları insanlarla konuştukça insanların benden uzaklaştığını fark ettim o yüzden pek derine inmedim.

Son düzenleme:
Böyle bir başlık ve böyle bir konuyu ilk defa görmüş olabilirsiniz ama durum benim için çok vahim. Tanıdığım bir abiye masa yaptırdım geldik montajladık falan hatta montajlamadan önce hani şu bildiğimiz çalışma masalarındaki hiçbir tarafı hava almayan sağı solu kapalı böyle tabut gibi bir bölme yerini özellikle de belirttim sağı solu açık olsun arkası duvara bitişik olmasın falan diye.

Açıkçası bunları kafamda o kadar çok büyüttüm ki acayip bir takıntı haline geldi, neyse ama kasanın sıfıra sıfır değil de biraz daha geniş sığabildiği sağdan soldan önden arkadan açık bir bölme yaptırdım ki konu o bile değil. PC'de En ufak bir anormal bir ses duyayım hemen bir yaklaşıp bakasım geliyor ses nereden geliyor diye. Termal macun veya kasa temizliği için ekran kartı sökerken sanki çok riskli bir şey yapıyormuşçasına dikkatli çıkarmaya çalışıyorum parçaları, gören PC parçası söküyor değil de bomba imha etmeye çalışıyor falan diyebilir yani.

Dalgınlıkla sert çıkarayım veya PCI Express'e tam oturmasın falan bir şey olmuş mudur diye içim içimi yiyor. Google'da herhangi bir alışveriş veya sözlük gibi basit bir sayfaya tıklarken bile kafamda birçok senaryo kuruyorum acaba oradan virüs girer mi buradan şu virüs girip şu oyunda FPS kaybı yaşattırır mı diye. Mesela kasaya ufak darbe gelsin bu forumda diğer forumlarda vs araştırırım bir şey olmuş mudur diye, hatta çoğu zamanda tatmin etmez bulduğum sonuçlar. Ve çok ironiktir ki ekran kartım ve anakartım hatta RAM'im Turbox marka. Evet zamanında bütçe sorunu yaşıyordum ki hala öyle, sanırım parayı yönetmekte zayıfım.

Tüm sitenin adeta bir düşman kesildiği Turbox markası PC'nin ana bileşenlerini oluşturmuş durumda evet en kısa zamanda değiştireceğim. AMD işlemci ve B540 anakart gibi en azından adı olan ürünlerden devam edeceğim geliştirmeye. Bayağı uzun yazdım. Şimdi böyle kafaya takmış birinin başına gelebilecek en kötü şeylerden biri bence kasaya tekme atmaktır değil mi? İsteyerek atmadığımı yazının burasına kadar okuduysanız gayet anladığınızı düşünmekteyim, dizim kasanın sol üst tarafına çarptı sert bir çarpma değildi ama tahmin edebileceğiniz gibi bayağı kafama takıldı bu da. Hatta bir ara kasayı aynı marka model parçalardan bir tane daha toplamayı bile düşündüm Turbox parçalar bayağı ucuz çünkü kafamda da RX6600 almak vardı kafam da bir ikileme düştüm resmen bir tane daha mı toplayım aynı bilgisayardan yoksa ekran kartı mı alayım diye. Ama sonra Turbox marka diye bu forum sayesinde vazgeçtim bir daha aynı hataya düşmedim. Gelelim buraya kadar okumuş olanlar için neyi paylaşmak istediğime. Aslında sadece içimi dökmek istedim bayağı bir takıntı seviyesine getirmişim. Aslında asosyal bir insan değilim ama kafanın dağılması gündemden uzaklaşmak için kullandığım bir cihaz olduğu için bu kadar değer vermiş olabilirim. Okuduğunuz için gerçekten çok teşekkür ederim hepiniz gerçekten çok değerlisiniz benim için. :) Bu derdim ile alakalı gerçekten sizlerden tavsiye istiyorum ve buna ihtiyacımın olduğunun farkındayım. Ha bu arada kasaya bir şey olmuş mudur? Ya ben pek bir şey göremedim de :D

Bu arada daha anlatılacak bu takıntıyla alakalı bayağı şeyler olabilir ama bunları insanlarla konuştukça insanların benden uzaklaştığını fark ettim o yüzden pek derine inmedim.
Kasayı satın.

Şaka yapıyorum. Güvenli bir dış kasa alın, isterseniz altına sünger vb. koyabilirsiniz. Düşerse çok sorun olmaz hem. Malwarebytes premium alın, virüs korkunuzu giderir hem. Ve son olarak, parçalara özenli davranmanız iyi bir şey. Ben de böyle biriyim ki böyle biri olmama rağmen fan ayağı kırmışlığım var 😀

Bu arada, sahiden Turbox'tan bir an önce kurtulun. R7 240 bile Turbox yüzünden ölü çalışıyor.

Kasayı satın.

Şaka yapıyorum. Güvenli bir dış kasa alın, isterseniz altına sünger vb. koyabilirsiniz. Düşerse çok sorun olmaz hem. Malwarebytes premium alın, virüs korkunuzu giderir hem. Ve son olarak, parçalara özenli davranmanız iyi bir şey. Ben de böyle biriyim ki böyle biri olmama rağmen fan ayağı kırmışlığım var 😀

Bu arada, sahiden Turbox'tan bir an önce kurtulun. R7 240 bile Turbox yüzünden ölü çalışıyor.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Virüs konusunda bir yazılım edinmem gerek, bahsettiğiniz programı araştıracağım. Aslında kasa da dıştan sağlam gibi duruyorda 4 tane ARGB fan takıp onu taktık diye malzemeden kısmışlar gibi bazı yerlerinde ince kesim malzemeler kullanılmış, kasanın marka modeli Dark Guardian Pro, baştan aşağı yavaş yavaş yenileyeceğim ama ilk olarak Turbox dan kurtulmam lazım :D

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında kasa dıştan sağlam gibi duruyor da 4 tane ARGB fan takıp onu taktık diye malzemeden kısmışlar gibi bazı yerlerinde ince kesim malzemeler kullanılmış, kasanın marka modeli Dark Guardian Pro, baştan aşağı yavaş yavaş yenileyeceğim ama ilk olarak Turbox'dan kurtulmam lazım :D
Alacağınız anakart belliyse ve alacağınız anakart mATX ise şu kasayı öneririm. Sağlam bir kasa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı