Bilgisayar M.2 NVMe SSD'den boot olmuyor

Buraktas95

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
CS3040 1TB ve NETAC 480GB
Anakart
Rog Strix B550-E
Arkadaşlar Windows'um CS3040 SSD de kurulu. Fakat boot yaparken SATA SSD 480GB onun üzerinden yapıyor. Boot menüsünde M.2 NVMe SSD gözükmüyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Arkadaşlar Windows'um CS3040 SSD de kurulu. Fakat boot yaparken SATA SSD 480GB onun üzerinden yapıyor. Boot menüsünde M.2 NVMe SSD gözükmüyor. Bunu nasıl çözebilirim?

CS3040'a sistemi kurarken muhtemelen SATA SSD de sistemde takılı ıdi.
Windows boot için gerekli dosyaları birinci olrak algıladığı diske atabiliyor.

Siz 480 GB'yi sistemden sökün sistem açılmayacaktır.
Tüm diskleri sistemden sökün sadece CS3040 kalsın ve bu diske başlangıç onarma yapın düzelmez ise yeniden kurulum gerekir.

Bootu bu şekilde yapması performansa etkisi olur mu ?

Performanstan ziyade bu SSD ileride bozulur ise sistemdeki Windows boot edilemez. Performansa sadece bir miktar açılış süresinde etkisi olur fakat hissedilebilirliği tartışılır.
Sistemi komple silicem o zaman. Sata SSD söküp M2den kurulum yapacağım. Bunu deneyeceğim fakat yanlış hatırlamıyorsam. M2SSD ve SATA SSD takılıyken. M2SSDyi göremediğim için böyle yaptıydım.

Göremediğin diske kurulum yapamazsın.
Tabii senin Windows komple SATA olanda değil ise.

Göremediğin diske kurulum yapamazsın.
Tabii senin Windows komple SATA olanda değil ise.
Nasıl yaptıydım unuttum ya. Bir süre SSD yi görmemişti biosta. Bir şekilde düzeltmiştim böyle kurulum yapabilmiştim.

Nasıl yaptıydım unuttum ya. Bir süre SSD'yi görmemişti BIOS'ta. Bir şekilde düzeltmiştim böyle kurulum yapabilmiştim.

BIOS'ta SATA listesine bakmış olabilirsin.
NVMe diskler SATA listesinde görünmezler.

Kurulum ekranında görmüşsündür anlattığın kadarıyla kurulumu ona yapmışsın.

Sanırım öyle oldu. M2_1gen kısmının boş olduğunu gösteriyor biosta. Orada aktif görebilsem Gen4 aktif edicem ama gözükmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…