Bilgisayar masası yaptırmak için öneri

Hocam şu kasa için koyma yeri var ya sakın sağını ve solunu kapatmayın hava alamaz. Oraları açık tutun hava girmeyince Full toz oluyor içi.

Evet ben de öyle düşündüm. Ya hiç kapalı olmayacak ya da kapatırsam delikli olacak. Etrafı komple açık olduğu halde toz oluyor kapatınca çok daha tozlu olurm.

Sağlıklı oturuş için tam görüş hizanda olması lazım. Monitör üstte olunca ayağı masada yer kaplamıyor, bu da avantaj.

Mdf sanırsam. En üstteki parça 1 cm. Çerçeve kısımlarındaki destek kısımları ile birlikte 3-4 cm. Atarım fotoğrafını eve geçince, şu an dışarıdayım.

Mesela şöyle masalar bayağı işlevli bana göre:
Eki Görüntüle 1976655
Eki Görüntüle 1976660
Eki Görüntüle 1976661

Evet bu masalar güzelmiş. Size zahmet masanın resmini unutmayın da ustaya benimkini yaptırmaya çalışırken örnek gösteririm.

Evet bu masalar güzelmiş. Size zahmet masanın resmini unutmayın da ustaya benimkini yaptırmaya çalışırken örnek gösteririm.
Ben ucuz olsun diye kendiminkini hiç uğraşmadım, düz masa yaptırdım. Üstüne eski ayakkabılıktan bir parça kesip stand ilave etmeyi düşünüyorum işte, boşta duruyor o. Şimdilik idare olsun diye dolabımdan bi rafı söktüm ve stand yaptım 😅.

Masam böyle şu anlık, idare ediyorum. Dediğim gibi o standı boydan boya yapacağım. Bir de ekletebilirsem çekmece ekleteceğim, aklımda mantıklı bir tasarım var. Siyah renk isteğiniz varsa vazgeçin, her bir toz zerresi belli oluyor. Günde 3 kere siliyorum. Ayak olarak da daha sağlam bir şeye geçmek istiyorum, şu anki düz ayaklar sallantı yapıyor biraz, duvara yaslayarak çözüm ürettim.

1697293571450.png
1697293604324.png

ustaya benimkini yaptırmaya çalışırken örnek gösteririm.
Usta bilir nasıl yapacağını ya.

Evet ben de öyle düşündüm. Ya hiç kapalı olmayacak ya da kapatırsam delikli olacak. Etrafı komple açık olduğu halde toz oluyor kapatınca çok daha tozlu olurm.

Siz bilirsiniz ama açık kalsın.

Ben ucuz olsun diye kendiminkini hiç uğraşmadım, düz masa yaptırdım. Üstüne eski ayakkabılıktan bir parça kesip stant ilave etmeyi düşünüyorum işte, boşta duruyor o. Şimdilik idare olsun diye dolabımdan bir rafı söktüm ve stant yaptım 😅.

Masam böyle şu anlık, idare ediyorum. Dediğim gibi o standı boydan boya yapacağım. Bir de ekletebilirsem çekmece ekleteceğim, aklımda mantıklı bir tasarım var. Siyah renk isteğiniz varsa vazgeçin, her bir toz zerresi belli oluyor. Günde 3 kere siliyorum. Ayak olarak da daha sağlam bir şeye geçmek istiyorum, şu anki düz ayaklar sallantı yapıyor biraz, duvara yaslayarak çözüm ürettim.

Eki Görüntüle 1976953
Eki Görüntüle 1976954

Ustabilir nasıl yapacağını ya.

Peçete 😱😱

Yaptırınca masraflarını ve masanın görüntülerini paylaşın lütfen benim de o şekilde bir planım var çok yardımcı olursunuz.

Tam olarak aşağıdaki gibi bir şey yaptıracağım.
Tanıdık bir yere gittik. Mdf masaya 7.000 TL fiyat biçti.
Babam arkadaşına gitti 3.700 TL fiyat biçti.
Sanayide olan büyük bir marangoza gittik 2.000 TL fiyat biçti.
Benim anlamadığım internette aynı masa sunta hali 2.500 TL bu adam bize mdf masaya 2000 TL fiyat verdi.

1697463633302.png

Hocam şu kasa için koyma yeri var ya sakın sağını ve solunu kapatmayın hava alamaz. Oraları açık tutun hava girmeyince Full toz oluyor içi.

Sağ ve solu kapalı , arkası ve önü açık olacak şekilde yaptırıyorum. Böyle bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Marangoza yaptırdığım 150x75 cm masa kullanıyorum ben de. 75cm 65 de olabilirmiş, bana yeterdi o da. Masa üstüne sonra da 60x25'lik bir stant ekledim, kesinlikle gerekli. Monitörün yukarıda olması, bazı eşyaların yukarıda olması, standın altına koyduğun eşyaların daha derli toplu durması vs. bayağı kullanışlı. Eski dolabımdan çıkan parçayı kesip 150x20 uzunluğunda tümden yanlamasına masaya koymak istiyorum. Yani en önemli tavsiyem bence stant yaptırın. Sallanmayı önlemek için 4 ayrı bacak yerine sallanmayan birbirine tutturuluk bacaklarlar almanız iyi olur ama fiyat çok artabilir. 150 cm gibi uzun bir masa yapacaksanız bir ayağının olduğu yere dolap veya çekmece tarzı ek yapmak da işe yarayabilir. Bende o da yok ama olsa güzel olurdu diyorum.

Komple mdf'den yaptırıyorum o yüzden pek sağlam olur mu bilemedim masa. Çift kat mdf yaptırmayı düşündüm. Usta daha önce hiç böyle bir istek gelmedi ilk kez yapacağım eğer yaptırırsanız dedi. Sizce normal mdf mi olsun yoksa çift kat mdf mi?

Son düzenleme:
Bilgisayar masası yaptıracağım ama aklımda birkaç soru var.
1- Resimde kırmızı işaretli alandaki hoparlörleri yükseltmenin yolu var mı? Açıkçası masanın üstünde direkt olarak durmasını istemiyorum. Ama yükseltme ekleyince de sonradan sistemi değişince pişman olmaktan korkuyorum.
2-Resimdeki mavi ile işaretlenmiş kasa koyma yerinin arkası açık mı olmalı yoksa kapalı mı? Kapalı olursa kabloları kasaya bağlayamam diye düşünüyurum ama açık olursa da o zaman kasa koyma yeri sağlam olmayabilir.
3-Masa hangi cins odundan yapılmalı ve kalınlığı kaç cm olmalı?
4-Masanın rengi olmalı? Ben siyah düşündüm bilgisayar ile uyumlu olsun diye ama hem çok tozu gösterir hem de çok siyah içi karartır.
5-Masaya başka bir şey eklemeli miyim? Bir de kulaklık standı eklemek istiyorum ama masanın neresine eklesem bulamadım. Masanın direkt köşesine eklesem evdeki küçük kardeşim çekip aşağıya atabilir.
6-Masanın altına kablo toplayıcı yapmayı düşünüyorum sizce nasıl bir şey yapmalıyım ?
Evimin yakınındaki marangozo yaptıracağım. O yüzden bütçem belli dğeil. Pazarlık yapıp yaptıracağım.
Masanın arkasında küçük bir oyuk olmasına dikkat et, temiz bir masa istiyorsan kabloları arkadan geçirmek için lazım olacak
Renk olarak ara renkler tercih edebilirsin, ben beyaz yaptırdım ama tozu kiri çok belli ediyor.
Masanın üst kaplaması düz olsun, ağaç görünümlü olmasın
hoparlör yükseltmek için arkaya raf gibi bir yer yapabilirsin veya hoparlötün altına minik çekmece gibi kutucuklar yaptırabilirsin
Masanın ayakları ayarlı olsun ki sallanmasın, balans ayarı yapabil.
Kasayı koyacağın yer olabildiğince açık olsun
Masaya ekleyeceğin her şey olabildiğince sökülüp takılabilir olsun ve elinde dümdüz bir masa kalabiliyor olsun, yoksa ufak bir değişiklik yapmak istersen yapamazsın.

2 tane mdf yi bir birine montalayacak.
Gerek var mı ki bilemedim ama öyle uygun görüyorsa yapsın, benim masa da zaten kenar kısımları çift kat, ortası tek kat herhalde sağlam olsun diye öyle yapmıştır. Bu arada bence attığınız masa türünün tek kötü yanı ayaklarının da tahta olması. Bence normal ayak şeklinde olsa daha iyi olur, bu şekilde eski bir masam vardı ve ayağımı yandan falan uzatamamak kötü oluyordu. Yine de sizin nasıl kullanışınıza uygunsa öyle karar verirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı