hocam ben yeteneksiz bir çomar olduğum için ekran kartı sürücü kaldırma işini başramayacağımı düşünüyorum ama eğer ki kesin bir şelilde mavi ekran ve bilgisayrımın kendi kendine kapanması sorununu çömzer diyordanız risk alırım.@Tugr2064 Hocam önemli bir sorun görünmüyor. İki işlemi yapın.
1- DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.
2- DISM komutlarını vesfc /scannowkomutunu CMD ekranında sırayla girin. İşlem bitince PC'yi yeniden başlatın.
Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...www.technopat.net
Rehber: DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır?
Herkese iyi günler. Bu rehberde sizlere DISM komutunun ne işe yaradığını, ne tarz durumlarda kullanılacağını ve nasıl kullanılacağını göstereceğim. İlk önce DISM nedir onu öğrenelim. DISM aracı yani “Deployment Image Servicing and Management” aracı sistemde tıpkı SFC komutunun yaptığı işlev...www.technopat.net
@Tugr2064 hocam önemli bir sorun görünmüyor. İki işlemi yapın.
1- DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.
2- DISM komutlarını vesfc /scannowkomutunu CMD ekranında sırayla girin. İşlem bitince PC'yi yeniden başlatın.
Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...www.technopat.net
Rehber: DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır?
Herkese iyi günler. Bu rehberde sizlere DISM komutunun ne işe yaradığını, ne tarz durumlarda kullanılacağını ve nasıl kullanılacağını göstereceğim. İlk önce DISM nedir onu öğrenelim. DISM aracı yani “Deployment Image Servicing and Management” aracı sistemde tıpkı SFC komutunun yaptığı işlev...www.technopat.net
Isılar ne durumda? Sistem yükte iken baktınız mı? Eğer yüksekse bakım ve termal macun yenileme zamanı gelmiştir. Fakat minidump dosyalarında önemli bir hata yok. Sadece AMD ve Windows ile ilgili sorunlar var.
Disk kontrolü de yapın. Error Scan ile hata taraması yapın. Health ile de sağlık durumlarına bakın.
Sonuçları paylaşın.
Health disklerin sağlık durumunu gösterir. Error Scan hata taraması yapar. O ekranda start'a basın ve bekleyin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.