Bilgisayar mikrofonu algılıyor fakat ses gitmiyor

Xertenrayo

Decapat
Arkadaşlar bilgisayarım başlıkta belirttiğim gibi mikrofonu algılıyor fakat ses gitmiyor. Bir anda oldu. Farklı mikrofon denedim sonuç gene aynı. Mikrofonda sıkıntı yok. Test ettim çalışıyor. Mikrofon kablosunu çıkartırken ufak bir ses çıkıyor sadece. Bilgisayarda ses kartı yok. Sorun Windows'da olabilir diye format attım. Sonuç gene aynı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

BIOS güncel.

Anakart: B150M PRO-VDH
Windows 10 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Cevaplar;
1-Mikrofon PC soketlerinde kasa önünde veya arkasında, nerede takılıysa tam olarak takılı olan o sokette tanınıp algılanması gerekiyor, önde takılı olup arka panelde algılandıysa sesi arka soketten almaya çalışıp mevcut ses sistemine iletmeye çalışır.
2-Mikrofon jakının sokette kötü olan mekanik soket içi temasıyla ilgili olabilir, mikrofon jakını sokette bir kaç tur çevirin, bir hışırtı varsa kaybolması için bekleyin.
3- Bir de ses kartı driver'ının kısmen veya tamamen bozulmasıyla, bu yazılımın olumsuzluğuyla, mikrofonun kullanım ayarlarıyla, mikrofonun ses denetimleri ayarıyla (açık/kapalı) veya win 10 işletim sisteminde 32/64 bite uygun olan ses kartı driver'ının seçilmemesi ile direk ilgili olabilir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Mrb ne yaptıysam olmadı. realtek programında arka panel çalışmıyor gösteriyor
mikrofon da gözükmüyor tabi. 1 hafta uğraşıyorum sorunu bulamadım :(((

kulaklık çalışıyor mikrofon sıfır tepki.
tek giriş usb.

tek giriş usb.
Sorunu buldum. Mikrofon usb girişli çalışmiyor ama jak girişli olan çalışıyor. Windows 10 güncellemeden sonra oldu :(

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    44,5 KB · Görüntüleme: 600
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    26,4 KB · Görüntüleme: 580
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    27,3 KB · Görüntüleme: 488
  • Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg
    26,5 KB · Görüntüleme: 483
  • Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 422
  • Screenshot_6.jpg
    Screenshot_6.jpg
    28,3 KB · Görüntüleme: 601
Son düzenleme:

tek giriş usb.

Sorunu buldum. Mikrofon usb girişli çalışmiyor ama jak girişli olan çalışıyor. Windows 10 güncellemeden sonra oldu :(
aktif olarak bendede şuan bu sorun var çözüm yok galiba anlaşılan

bende laptop var geçen gün w11 yükledim hiçbir sorun yokken bugü zoom üzerinden toplantıya katıldım ve 1 dakika sonra ses kendi kendine gitti ortada hiçbirşey yoktu uğraşıyorum fakat hiçbirtürlü internetteki çözümler yararlı olmuyor bilen varsa çözümünü lütfen cevaplasın

Çözüm:

Ayarlar > gizlilik > mikrofon gizlilik ayarları > uygulamaların mikrofonunuza erişmesine izin verin > açık konuma getirin > aşağıdaki tüm uygulamaları açık konuma getirin.

Sorun çözülmezse ben yine buradayım :)

Saygılarımla.

Arkadaşlar kayıttan özeliklere oradan dinleden güç kazancı sağlamak içini kapatın yerine pil gücü ile başlayını seçin sonra gelişmişde ki 3 tikide açın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı