Bilgisayar mikrofonu algılıyor fakat ses gitmiyor

Xertenrayo

Decapat
Arkadaşlar bilgisayarım başlıkta belirttiğim gibi mikrofonu algılıyor fakat ses gitmiyor. Bir anda oldu. Farklı mikrofon denedim sonuç gene aynı. Mikrofonda sıkıntı yok. Test ettim çalışıyor. Mikrofon kablosunu çıkartırken ufak bir ses çıkıyor sadece. Bilgisayarda ses kartı yok. Sorun Windows'da olabilir diye format attım. Sonuç gene aynı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

BIOS güncel.

Anakart: B150M PRO-VDH
Windows 10 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Mikrofonun sesi, ses kartı sürücüsü programında, ayrıntılı ses denetimleri kısmında kapalı (mute) olabilir veya mikrofon için bu ses seviyesi ayarı tam sıfırda kalıp hiç açılmamış (yukarı doğru sürülmemiş) olabilir. Kolay gelsin.

Aşağıdaki ekrandan aktif kullandığınız mikrofon varsayılan mı diye kontrol eder misiniz?

374710

Sağ altta windows barında ses resmine sağ tıkla karıştırıcı ayarlarını aç mikrofon testine tıkla

Hala çalışmıyor.
Aşağıdaki ekrandan aktif kullandığınız mikrofon varsayılan mı diye kontrol eder misiniz?

Eki Görüntüle 374710

Evet, varsayılan olarak ayarlı. Geçenlerde win7 ye format atarken sıkıntı çıktı o yüzden cevap yazamadım. Tekrar Windows 10 yaptım ama hala çalışmıyor. Mikrofonu algılıyor, çalışıyor gözüküyor, ama ses gitmiyor. Sadece jakı çıkarırken ufak bir ses çıkıyor o kadar.
BIOS u eski sürüme güncellesem mi diye düşünüyorum acaba düzelir mi ? Denemekte fayda var mı yani. En son temmuz da yeni sürüm çıkmış ve güncel BIOS um.
Herhanbi bir bilgisi olan yoksa konuyu kapatayım arkadaşlar.

Son düzenleme:
Aynı sorun dün bende de oldu. Mikrofonum gayet normal çalısıyordu, sonra Gamepower'in Medusa modelini taktık 7.1 USB girişli olan ve kulaklık arızalıydı, cızırtılı ses geliyordu. Sonra eski kulaklıgımı taktım jak girişli, o da bu sefer aynı sorun onda da olmaya başladı ve mikrofonu calısmıyor. Mikrofon girişine ne takarsam takayım mikrofon çalışmıyor, sadece şşş diye bir ses geliyor. Mkrofondan çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Kafayı yemek üzereyim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı