Bilgisayar montajını kendim mi yapmalıyım?

ArdaMert

Kilopat
Makaleler
2
Arkadaşlar eski bilgisayarımı komple söküp taktım,

Yeni bilgisayar almıştım, bilgisyarciya yaptırdım montajı, 1 ay sonra anakart görüntü vermeme olayı oldu servise gönderdim, iade değişim raporu verdiler, yeni anakart alacağım, şu an kasada sadece HDD takılı, diğer parçaları kendim mi takmalıyım yoksa 50TL'ye tanıdığım, güvendiğim bilgisyarciya mı yaptırmalıyım?

Bir de bazı sorularım var.

1-Kasa ön panel girişlerini anakarta nasıl yapmalıyım, bunun bir rehberi var mı? Ve kolay mıdır?

2-En çok korktuğum RAM montajı, eski PC'de bir keresinde RAM tam oturmamış ve bilgisayari açmak istediğimde slotdan duman çıkmıştı, yeni B450 anakartta böyle bir sorun olur mu?

Arkadaşlar eski bilgisayarımı komple söküp taktım,

Yeni bilgisayar almıştım, bilgisyarciya yaptırdım montajı, 1 ay sonra anakart görüntü vermeme olayı oldu servise gönderdim, iade değişim raporu verdiler, yeni anakart alacağım, şu an kasada sadece HDD takılı, diğer parçaları kendim mi takmalıyım yoksa 50TL'ye tanıdığım, güvendiğim bilgisyarciya mı yaptırmalıyım?

Bir de bazı sorularım var.

1-Kasa ön panel girişlerini anakarta nasıl yapmalıyım, bunun bir rehberi var mı? Ve kolay mıdır?

2-En çok korktuğum RAM montajı, eski PC'de bir keresinde RAM tam oturmamış ve bilgisayari açmak istediğimde slotdan duman çıkmıştı, yeni B450 anakartta böyle bir sorun olur mu?
Kendin yapabilirsin.
1- Zaten anakart üzerinde yazıyor. Aşırı basit bir şey.
2- RAM montajı ondan da basit sadece ters takma yeter. Zaten istesen de takamazsın. :)

50 TL'ye bilgisayar toplamak da ne bileyim, ben format ve iç dış temizliği toplam 50 TL'ye yapıyordum.

1-) Anakartın üzerinde o pinlerin yanında tablosu var, oradan yardım alabilirsiniz ya da internette anakartın modelini aratıp oradan da tablosuna erişebilirsiniz. Hiç olmazsa deneme yanılma yoluyla doğru yolu da bulabilirsiniz.

2-) Eğer montajı yaparken iki ucundan da eşit kuvvetle bastırırsanız tam oturur. Olmadı anakartı kasaya monte etmeden önce bellekleri de takın.

RAM montajı çok basit. Hepsinin öğreticisi YouTube'da var. Yine de bakkal amcaya götürmekte özgürsün.

Hocam RAM en basit şey biliyorumda bir kez başına gelince insanın etkisinde kalıyor, asıl sorum RAM diyelim anakarta oturmadi, eski anakartta oldugu gibi duman mı çıkar yoksa yeni anakartlarda değişmiş midir o durum?

50 TL'ye bilgisayar toplamak da ne bileyim, ben format ve iç dış temizliği toplam 50 TL'ye yapıyordum.

1-) anakartın üzerinde o pinlerin yanında tablosu var, oradan yardım alabilirsiniz ya da internette anakartın modelini aratıp oradan da tablosuna erişebilirsiniz. Hiç olmazsa deneme yanılma yoluyla doğru yolu da bulabilirsiniz.

2-) eğer montajı yaparken iki ucundan da eşit kuvvetle bastırırsanız tam oturur. Olmadı anakartı kasaya monte etmeden önce bellekleri de takın.

Hocam dediğim gibi anakarta bastırmaya korkuyorum, 24 pin bağlantısı özellike zor oturuyor, bu bağlantı tam oturmazsa çalıştırırsam anakarta zarar verir mi, ayrıca bu bağlantıyı oturtmak için baskı yapmam anakarta zarar verir mi?

Hocam yapabilirsiniz. Şemayı takip edin yeter. Anakart kutusundan çıkar. RAM konusunda rahat olun. Tırnaklar kilitlensin yeter.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı