Bilgisayar montajını kendim mi yapmalıyım?

ArdaMert

Kilopat
Makaleler
2
Arkadaşlar eski bilgisayarımı komple söküp taktım,

Yeni bilgisayar almıştım, bilgisyarciya yaptırdım montajı, 1 ay sonra anakart görüntü vermeme olayı oldu servise gönderdim, iade değişim raporu verdiler, yeni anakart alacağım, şu an kasada sadece HDD takılı, diğer parçaları kendim mi takmalıyım yoksa 50TL'ye tanıdığım, güvendiğim bilgisyarciya mı yaptırmalıyım?

Bir de bazı sorularım var.

1-Kasa ön panel girişlerini anakarta nasıl yapmalıyım, bunun bir rehberi var mı? Ve kolay mıdır?

2-En çok korktuğum RAM montajı, eski PC'de bir keresinde RAM tam oturmamış ve bilgisayari açmak istediğimde slotdan duman çıkmıştı, yeni B450 anakartta böyle bir sorun olur mu?

@ArdaMert anakartın altına yumuşak sünger, yastık gibi bir şey koy, bağlantıları öyle yap eğer bastırınca çok bombeleniyorsa. İşlemci ve soğutucu montajını zaten kasaya takmadan önce yapacaksın ya, bununla birlikte bellekleri de hallet. Tırnaklardan tık sesi gelince oturmuş demektir. Kasma kendini.

Hocam RAM en basit şey biliyorumda bir kez başına gelince insanın etkisinde kalıyor, asıl sorum RAM diyelim anakarta oturmadi, eski anakartta oldugu gibi duman mı çıkar yoksa yeni anakartlarda değişmiş midir o durum?
RAM'in oturduğunu anlamamak imkansız yanlarında çentikler var iki tarafta çıt diye ses çıkardıysa oturmuştur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı