Bilgisayar Montajını Tek Başına Yapmak

buoyancy

Decapat
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarı topladım, tek başıma montaj yapmanın riski var mı? Sıvı soğutma vs yok.
  • Rampage X horse kasa
  • Gigabyte A320 M S2H anakart
  • Corsair 8 GB RAM 3000 MHz
  • Ryzen 3 2200g işlemci
  • Adata SU650 240 GB SSD
  • Ekran kartı henüz yok.

Liseden sonra hiç bilgisayar üstünde RAM bile takmamıştım, bilgisayarımın kasa değişikliğini yaparken tüm bileşenleri Technopat PC toplama videosu izleyerek yaptım, bir sorun yaşamadan hallettim.
Tek durak sayacağım an PSU kablolarının giriş yerleriydi onu da video sayesinde sorunsuz hallettim.
@Recep Baltaş ve @Ali Güngör güzel bir video hazırlamış.
Tavsiyem izlemen.

Bende daha önce hiç yapmamıştım. Technopat’ın videoları çok yardımcı oldu detaylı bir şekilde anlatıyor zaten. Ben topladım ve çokta güzel oldu ;)

Lego yapmak gibi. Korkulacak bir sey yok, bir tane tornavida ile gayet yaparsin. ( Manyetik olursa daha iyi olur )

Yavas yavas, sakin sekilde yapabilirsin. Internette bir suru video var. Ayrica kasanin ve anakartin icinden cikan kitapcikta zaten ihtiyac duyabilecegin her sey anlatiliyor.

RAM'leri ters takma, hangi soketlere takacagin yazar anakart kitapciginda.

Termal macunu fazla surme. Ne sekilde surdugunun pratikte super bir etkisi yok.

Montaj sirasinda vidayi kasanin icinde kaybetmemeye calis. ( Manyetik tornavidanin guzelligi burada)

Islemci, sogutucu ve RAM 'leri anakarti kasaya monte etmeden takarsan daha rahat edersin. Hatta sistemi bu sekilde kasaya monte etmeden test edebilirsin guc kaynagina baglayip ( BIOS ekranini gormen yeterli )

Ayrica bilgisayar montaji ozelinde degil, genel bir pratik olarak sunu hep uygula, herhangi bir dortgenin koselerini vidalarken her zaman capraz olarak vidalari yerlestir. Yani:
A vida C vida
D vida B vida

Siralamanin A B C D seklinde gitmesi gerekiyor ki kaymasin duzenek. Vidalar yerlesirken parcalarin hafif yerini degistiriler. Araba tekerlerini yerlestirirken de boyle yapilir. Ornegin sogutucu montaji sirasinda once A sonra D vidasini yerlestirirsen sogutucu sola ya da saga dogru hafifce kayacaktir.

Korkacak bir sey yok, herkesin ilk seferi oluyor : )

Son düzenleme:
Çok dikkatli ol. Gözünü 4 değil 8 aç.
  1. Anakart dahil, hiçbir parçaya dokunmadan önce; Balkon demiri vs demire dokun. Dokun ki vücudunda olan statik elektrik vücudundan aksın. Yoksa anakartı yakarsın. Haberin olsun. Statik elektrik, tüm PC bileşenleri için çok tehlikeli. Ayrıca mümkün olduğunca PCB'lere dokunma. Çünkü insan derisi yağlıdır. Orada iz bırakırsın. Yapma :)
  2. Montajı halı gibi tüylü, nispeten kıllı bir yerde yapma.
  3. En basitinden RAM'in uzun kısmı, anakartta olan uzun kısma gelecek şekilde tak, ters takma.
  4. Asla zorlama. Olmuyorsa tekrar kontrol et. Parçalara zarar verme.
  5. İşlemci hariç hiçbir vidayı çok sıkma, ama gevşek de bırakma. İşlemci soğutucuyu güzelce ve sıkıca yerine oturtmak zorundasın, o yüzden işlemci soğutucusunu sıkmanda bir problem yok.
  6. Ondan başka dikkat etmen gereken husus yok, çünkü her parçanın gireceği kısımlar belli. Bazı pinler boş olur, anakartta o boşluğun kısmı dolu olur, anlarsın ki onlar üst üste gelecek.
  7. Lego gibi. Ama pahalı bir lego. Yanında bu PC toplama işlerinden anlayan birisinin olması seni rahatlatır.
  8. Ayrıca hızlı hızlı yapayım deme. Keyfini çıkar. Çünkü belki 1 sene boyunca o kasayı yerinden kaldırmayacaksın, bir daha PC toplamayacaksın. Yavaş ol. Sakin.

Diğer arkadaşlar toplama olayını anlatmış zaten ama bende birkaç uyarımı yapayım.

Rampage kasa tamam ama PSU kasanın içinde geldiyse ve oda Rampage ise mutlaka değiştir o PSU'ya parça emanet edilmez.

Ayrıca umarım BIOS güncel gelmiştir.

Teşekkür ederim arkadaşlar hepinize iyiki varsınız. Birazdan başlayacağım montaja,aklıma takılan olur ise sorarım size buradan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı